Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA TĚSTO
- 140 g studeného másla
- 210 g hladké mouky
- Žloutek
- 5 lžic ledové vody
- 2 špetky soli
SUROVINY NA NÁPLŇ
- 400 g ricotty
- 100 g čedaru
- 3 vajíčka
- 3 stroužky česneku
- Hrst hladkolisté petrželky
- Hrst bazalky
- 1/2 hrsti oregana
- Sůl
- Pepř
- cca 600 g různobarevných rajčat
POSTUP
- 1Začněte s přípravou těsta. Z másla, mouky a soli vytvořte bříšky prstů či v robotu drobenku, následně přidejte žloutek a ledovou vodu a vypracujte hladké a jen lehce lepivé těsto. Prsty ho natlačte do koláčové formy o průměru cca 25 cm a vytvořte hladkou vrstvu. Dno koláče rovnoměrně propíchejte vidličkou a přesuňte do lednice alespoň na 45 minut.
- 2Troubu předehřejte na 180 C° a připravte náplň. Ricottu smíchejte s prolisovaným česnekem a vejci, následně přimíchejte nasekanou petrželku, bazalku a oregano, osolte a opepřete. Nakonec přidejte nahrubo nastrouhaný čedar, rajčata nakrájejte na tenké plátky.
- 3Připravenou náplň přelijte do koláčové formy a poklaďte rovnoměrně plátky rajčat, mohou se lehce překrývat. Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 60 minut či do doby, dokud nebude koláč lehce zlatavý a rajčata měkká.
- 4Hotový koláč nechte lehce vychladnout, posolte a opepřete a ozdobte lístky bazalky.

Markéta Marešová
Markéta je foodblogerka a food fotografka. Můžete ji znát z blogu Lžička Cukru, kde tvoří skvělé sladké i slané recepty, které zvládne naprosto každý. Jídlo a zkoušení nových kombinací je Markéty vášeň.
