Přeskočit navigaci

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 140 g studeného másla
  • 210 g hladké mouky
  • Žloutek
  • 5 lžic ledové vody
  • 2 špetky soli

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • 400 g ricotty
  • 100 g čedaru
  • 3 vajíčka
  • 3 stroužky česneku
  • Hrst hladkolisté petrželky
  • Hrst bazalky
  • 1/2 hrsti oregana
  • Sůl
  • Pepř
  • cca 600 g různobarevných rajčat

POSTUP

  • 1
    Začněte s přípravou těsta. Z másla, mouky a soli vytvořte bříšky prstů či v robotu drobenku, následně přidejte žloutek a ledovou vodu a vypracujte hladké a jen lehce lepivé těsto. Prsty ho natlačte do koláčové formy o průměru cca 25 cm a vytvořte hladkou vrstvu. Dno koláče rovnoměrně propíchejte vidličkou a přesuňte do lednice alespoň na 45 minut.
  • 2
    Troubu předehřejte na 180 C° a připravte náplň. Ricottu smíchejte s prolisovaným česnekem a vejci, následně přimíchejte nasekanou petrželku, bazalku a oregano, osolte a opepřete. Nakonec přidejte nahrubo nastrouhaný čedar, rajčata nakrájejte na tenké plátky.
  • 3
    Připravenou náplň přelijte do koláčové formy a poklaďte rovnoměrně plátky rajčat, mohou se lehce překrývat. Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 60 minut či do doby, dokud nebude koláč lehce zlatavý a rajčata měkká.
  • 4
    Hotový koláč nechte lehce vychladnout, posolte a opepřete a ozdobte lístky bazalky.
Markéta Marešová
Markéta je foodblogerka a food fotografka. Můžete ji znát z blogu Lžička Cukru, kde tvoří skvělé sladké i slané recepty, které zvládne naprosto každý. Jídlo a zkoušení nových kombinací je Markéty vášeň.

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA NÁPLŇ