Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- cca 250 g čerstvého zázvoru
- 3 menší pomeranče
- 3 citróny
- 200 ml vodky
- 5 lžic tekutého medu
- 10 ks hřebíčku
- 1 ks vanilkového lusku
- 1 ks celé skořice
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1V odšťavňovači, který je vhodný i na tvrdé suroviny odšťavníme čerstvý zázvor. Potřebujeme získat 200ml zázvorové šťávy.
- 2Přidáme šťávu z odšťavněného citrónu a pomeranče, vodku a med. Alespoň dvakrát opět přecedíme.
- 3Přidáme semínka z vanilkového lusku a promícháme. Naplníme vysterilizovanou lahev o objemu 0,7 l, vsypeme celý hřebíček a skořici. Aby se chutě propojily, necháme v lednici s kořením do druhého dne. Uzavřená lahev nám vydrží až půl roku.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.