Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 100 g rozinek
- 90 g rumu
- 100 g třtinového cukru
- 100 g másla
- 4 vejce
- Citronová kůra
- Vanilka
- 250 g hladké/polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 250 g tvarohu
- Špetka soli
- Hrubá mouka (na vysypání)
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Večer předem si naložte promyté rozinky do rumu. Smyjete z nich kromě možných nečistot hlavně olejový film, který chrání rozinky před slepováním, díky čemuž pak alkohol lépe vstřebají a dobře se naleží.
- 2Do vyšlehaného másla s cukrem postupně zašlehejte 4 střední vajíčka od spokojených slepiček tak, aby vznikla nadýchaná směs
- 3Přidejte semínka z vanilky a citronovou kůru. Ostrouhám si chemicky neošetřený/bio citron vždycky, než ho pak použiju na šťávu a schovávám si kůru do mrazáku. Je to naprostej gamechanger! Moc doporučuju.
- 4Pak přisypte směs mouky, PrDoPeče a soli, měkký tvaroh a nakonec scezené voňavé rozinky, promíchejte do hladkého těsta.
- 5Přelijte těsto do předem vymazané formy vysypané hrubou moukou a pečte asi 50 minut na 170°C.
Tip
K přípravě byla použita FABINI & Mirka van Gils forma na beránka

Fabini
Fabini a Rohlík? Skvělý pár! Kvalitní nádobí a kvalitní suroviny si prostě rozumí. Mrkni na recepty, které pro nás Fabini připravili – vaření s nimi je radost od první kapky oleje.