Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 100 g rozinek
  • 90 g rumu
  • 100 g třtinového cukru
  • 100 g másla
  • 4 vejce
  • Citronová kůra
  • Vanilka
  • 250 g hladké/polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 250 g tvarohu
  • Špetka soli
  • Hrubá mouka (na vysypání)

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Večer předem si naložte promyté rozinky do rumu. Smyjete z nich kromě možných nečistot hlavně olejový film, který chrání rozinky před slepováním, díky čemuž pak alkohol lépe vstřebají a dobře se naleží.
  • 2
    Do vyšlehaného másla s cukrem postupně zašlehejte 4 střední vajíčka od spokojených slepiček tak, aby vznikla nadýchaná směs
  • 3
    Přidejte semínka z vanilky a citronovou kůru. Ostrouhám si chemicky neošetřený/bio citron vždycky, než ho pak použiju na šťávu a schovávám si kůru do mrazáku. Je to naprostej gamechanger! Moc doporučuju.
  • 4
    Pak přisypte směs mouky, PrDoPeče a soli, měkký tvaroh a nakonec scezené voňavé rozinky, promíchejte do hladkého těsta.
  • 5
    Přelijte těsto do předem vymazané formy vysypané hrubou moukou a pečte asi 50 minut na 170°C.
Tip
K přípravě byla použita FABINI & Mirka van Gils forma na beránka
Fabini
Fabini a Rohlík? Skvělý pár! Kvalitní nádobí a kvalitní suroviny si prostě rozumí. Mrkni na recepty, které pro nás Fabini připravili – vaření s nimi je radost od první kapky oleje.

SUROVINY