• Milí zákazníci, poptávka po naší službě se opět díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje nad naše aktuální kapacity. Moc nás to mrzí, ale abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, musíme omezit počet objednávek na osobu. To znamená, že aktuálně si můžete objednat pouze jednou denně. Současně rušíme i možnost doobjednávek. Dál soustředíme všechny naše síly na to, abychom ještě více navýšili kapacitu, a mohli tak zavážet všude, kde je nás teď potřeba. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Společně to zvládneme. Váš Rohlík.

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 12 plátků bílého toustového chleba
  • 2 mrkve (200 g v neočištěném stavu, 150 g po očištění)
  • 150 g tvrdého sýra
  • 150 g majonézy
  • 1-2 stroužky česneku
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Začněte předehřívat troubu na 180 stupňů.
  • 2Mrkve oloupejte, očistěte a nastrouhejte na jemném struhadle. Z 200 g původní suroviny se dostanete na množství kolem 150 g po nastrouhání, takže když se podíváte na poměry ostatních surovin, zjistíte, že tu máte snadno zapamatovatelný poměr 1:1:1. To pro velmi pravděpodobný případ, že by vám pomazánka tak zachutnala, že se příště rozhodnete nehorázně zvýšit připravované množství.
  • 3Česnek oloupejte a prolisujte, nebo ho nejprve nasekejte nožem nadrobno a pak ještě důkladně plochou stranou nože rozmačkejte. Pokud vám ani jeden z těchto postupů nevyhovuje, jako poslední možnost dávám ke zvážení nastrouhání česneku na použitém struhadle od mrkve. Jen prosím pozor na prsty.
  • 4Sýr též nastrouhejte najemno. V míse smíchejte mrkev, česnek, sýr a majonézu, měla by vám vzniknout velmi příjemná pomazánka. Klidně ji můžete použít tak, jak je, natřít na bílé pečivo a hned podávat. Ale vy ji natřete na plátky toustového chleba, pěkně pečlivě až do krajů. Vyskládejte na plech vyložený papírem na pečení, vložte do vyhřáté trouby a pečte 10-15 minut, až pomazánka trochu zezlátne a sýr se rozpustí. Čím déle budete chleby péct, tím budou křupavější.
  • 5Podávejte okamžitě, šance na to, že tuhle nádheru ubráníte před okolím, jsou stejně velmi mizivé.
Kuchařka pro dceru
Autor receptu
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

SUROVINY

12 plátků bílého toustového chleba
2 mrkve (200 g v neočištěném stavu, 150 g po očištění)
150 g tvrdého sýra
 
150 g majonézy
 
1-2 stroužky česneku