Milí zákazníci, poptávka po naší službě se dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více zákazníků, omezujeme počet objednávek na jeden den na osobu. Počet položek nákupu je pak omezen na 35. Rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami, výjimku mají pouze senioři a ZTP. Plaťte prosím předem platební kartou. Současně pozastavujeme vracení nákupních tašek a zákazníky v karanténě prosíme, aby nám nevraceli vratné obaly. Všechny Vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

SUROVINY

  • 12 plátků bílého toustového chleba
  • 2 mrkve (200 g v neočištěném stavu, 150 g po očištění)
  • 150 g tvrdého sýra
  • 150 g majonézy
  • 1-2 stroužky česneku

POSTUP

  • 1
    Začněte předehřívat troubu na 180 stupňů.
  • 2
    Mrkve oloupejte, očistěte a nastrouhejte na jemném struhadle. Z 200 g původní suroviny se dostanete na množství kolem 150 g po nastrouhání, takže když se podíváte na poměry ostatních surovin, zjistíte, že tu máte snadno zapamatovatelný poměr 1:1:1. To pro velmi pravděpodobný případ, že by vám pomazánka tak zachutnala, že se příště rozhodnete nehorázně zvýšit připravované množství.
  • 3
    Česnek oloupejte a prolisujte, nebo ho nejprve nasekejte nožem nadrobno a pak ještě důkladně plochou stranou nože rozmačkejte. Pokud vám ani jeden z těchto postupů nevyhovuje, jako poslední možnost dávám ke zvážení nastrouhání česneku na použitém struhadle od mrkve. Jen prosím pozor na prsty.
  • 4
    Sýr též nastrouhejte najemno. V míse smíchejte mrkev, česnek, sýr a majonézu, měla by vám vzniknout velmi příjemná pomazánka. Klidně ji můžete použít tak, jak je, natřít na bílé pečivo a hned podávat. Ale vy ji natřete na plátky toustového chleba, pěkně pečlivě až do krajů. Vyskládejte na plech vyložený papírem na pečení, vložte do vyhřáté trouby a pečte 10-15 minut, až pomazánka trochu zezlátne a sýr se rozpustí. Čím déle budete chleby péct, tím budou křupavější.
  • 5
    Podávejte okamžitě, šance na to, že tuhle nádheru ubráníte před okolím, jsou stejně velmi mizivé.
Kuchařka pro dceru
Autor receptu
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.