Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

Venison

Venison Deer meat for stew

ca. 0.54 kg

6 DAYS AVERAGE FRESHNESS

Premium quality

ca.

 CZK 185.73 CZK 344.90 /kg

Delivery within 60 minutes

80+ customers buy regularly

Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Jelení maso na guláš značky Venison obsahuje kostky jelení plece, kližky a krku.

Už dávno neplatí, že zvěřina má silné „aroma“, musí se bezpodmínečně nakládat do láku nebo komplikovaně připravovat dlouhé hodiny v kuchyni. Budete překvapeni, jak rozmanitá surovina se nabízí. Baleno technologií skin.

Zvěřina od Venison je potravina, která splňuje všechny požadavky na moderní stravování

  • ekologická („vyprodukovaná“ v přírodě, bez ovlivňování člověkem, bez použití energií)
  • dietní (větší zastoupení bílkovin, minerálních látek a málo tuku)
  • etická (zvířata se celý život pohybují volně v přírodě, nejsou stresována přepravou)
  • lokální (zvěřina pochází z lokálních zdrojů, není přepravována na dlouhé vzdálenosti)

Surovina pochází výhradně z výkupu a dražby zvěřiny České republiky, ulovené ve volné přírodě českých lesů a hájů. Produkt může obsahovat stopy střeliva.

Použití

Zvěřina je prostě skvělá a je velká škoda, že bývá dost často opomíjená. Šéfkuchař Honza (blog Oh my chef) ve spolupráci se společností Venison připravil recept na tradiční jídlo - zvěřinový guláš

Na 6 porcí budeme potřebovat: 
1 kg zvěřinových kostek na guláš
1 kg cibule
20 g másla
2 lžíce uzené papriky
1 lžíci sladké papriky
1 lžíci brusinek
1 dcl červeného vína
2 bobkové listy
6 kuliček jalovce
1 chilli papričku
750 ml vývaru
50 g slaniny
50 g oleje (sádla)
sůl, pepř

Maso osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Vložíme na plech s pečícím papírem a zapečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.

V rendlíku si rozpálíme olej a přidáme na kostičky nakrájený špek. Když se nám vypraží, kostičky špeku si vyndáme a schováme si je na konec. Na výpeku si opečeme najemno nakrájenou cibuli a to tak, že musí být uplně hnědá, taková těsně před spálením, ke konci lehce přidáváme vodu, aby se cibule zbarvila rovnoměrně. Na konci přidáme sůl, pepř a trošku másla.

Když se máslo rozpustí přidáme brusinky, obě papriky a zarestujeme. Přilijeme víno a necháme odpařit alkohol a přidáme zapečené maso. Můžeme ho samozřejmě opéct i v rendlíku, ale pozor na to, aby se nezačalo dusit místo opékání. Taky mám celkem vždycky problém s odhadnutím, kdy je cibule správně opečená a kdy ve správný čas přidat maso, aby se nespálila. Bylo by to celkem hořké. Tak radši opékám maso v troubě a v profi kuchyni je to celkem běžná věc, když totiž vaříte třeba 10 kg masa, konvektomat to usnadní.

Maso zalijeme teplým vývarem, ideálně masovým a necháme pomaličku dusit. U zvěřiny je celkem běžná doba 2-3 hodiny, hodně záleží jak je maso staré. Přidáme bobkový list a jalovec. Když se tekutina vyvaří, můžeme dolívat vývarem anebo vodou. Když je maso měkké, guláš zahustíme chlebem. Je několik možností, jak na to. My jsme starší chléb nakrájeli na plátky a zapekli v troubě, potom rozmixovali najemno. Můžeme i přidat trošku vody a udělat si takovou chlebovou směs. Guláš můžeme propasírovat, ale v domácích podmínkách stačí zahustit a dochutit nastrouhaným česnekem a sušenou majoránkou. Osolíme, pořádně opepříme a můžeme podávat.

Jako příloha jsou ideální bramboráčky, dobrý chléb však také poslouží perfektně. Nahoru nasypeme kostičky opečeného špeku a můžeme ozdobit čerstvou majoránkou. Dobrou chuť!

O výrobci

Za značkou VENISON CZ stojí vášeň pro přírodu a poctivé řemeslo. Její zakladatel se zpracováním zvěřiny zabývá již téměř dvacet let, a tuto zkušenost proměnil v moderní zpracovnu v Míškovicích. V těchto prostorách je zpracovávána zvěřina, která pochází výhradně z volné přírody, přičemž pro Rohlik.cz exkluzivně dodává prémiový sortiment chlazeného masa. Vysoká kvalita produkce je potvrzena prestižním oceněním Regionální potravina Zlínského kraje, jehož je společnost trojnásobným držitelem. Naším společným cílem je přinést tuto špičkovou zvěřinu z lesa přímo na stůl českým zákazníkům.

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě 0–4 °C. Po rozbalení ihned spotřebujte.

Distributor

Venison CZ s.r.o.
Míškovice 228
76852 Míškovice
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 6 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 3 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Jelení plec
Jelení kližka
Jelení krk

Nutritional values per 100 g

Energy value482 kJ/115 kCal
Fats2.7 g
including saturated fatty acids0.9 g
Carbohydrates0.55 g
including sugars g
Protein22 g
Salt g
Fibre g