

Venison
Venison Wild boar stew meat
ca. 0.56 kg5 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Maso na guláš z prasete divokého značky Venison obsahuje kostky kančí plece, kližky a krku.
Už dávno neplatí, že zvěřina má silné „aroma“, musí se bezpodmínečně nakládat do láku nebo komplikovaně připravovat dlouhé hodiny v kuchyni. Budete překvapeni, jak rozmanitá surovina se nabízí. Baleno technologií skin.
Zvěřina od Venison je potravina, která splňuje všechny požadavky na moderní stravování.
- ekologická („vyprodukovaná“ v přírodě, bez ovlivňování člověkem, bez použití energií)
- dietní (větší zastoupení bílkovin, minerálních látek a málo tuku)
- etická (zvířata se celý život pohybují volně v přírodě, nejsou stresována přepravou)
- lokální (zvěřina pochází z lokálních zdrojů, není přepravována na dlouhé vzdálenosti)

Surovina pochází výhradně z výkupu a dražby zvěřiny České republiky, ulovené ve volné přírodě českých lesů a hájů. Produkt může obsahovat stopy střeliva.
Použití
Zvěřina je prostě skvělá a je velká škoda, že bývá dost často opomíjená. Šéfkuchař Honza (blog Oh my chef) ve spolupráci se společností Venison připravil recept na lehké a moderní jídlo- kančí ragú s houbami a kmínovou rýží.
Na 4 porce budeme potřebovat:
1 kg kančích kostek (Venison)
4 červené cibule
2 petržele
2 mrkve
2 stroužky česneku
2 dcl portského vína
2 bobkové listy
8 kuliček nového koření a černého pepře
2 litry kuřecího vývaru
600 g čerstvých hub (růžovky, hřiby, žampiony, hlíva..)
50 g máslo
sůl, pepř, trošku chilli papričky
1 balení špeclí
1 lžíci kmínu
sůl

Nejdříve opečeme na oleji houby. Osolíme a dáme stranou. Kančí maso osolíme a lehce pokapeme olejem, vložíme do trouby na 180 stupňů a pečeme asi 30 minut. Potom si připravíme základ. Nejdříve opečeme nahrubo nakrájenou cibuli na trošce oleje, dokud neztmavne. Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a znovu zarestujeme dohněda. Přidáme koření (ideálně zabalené v trošce látky anebo v sítku na čaj). Přilijeme víno a necháme odpařit alkohol.
Přidáme opečené kostky kostky a zalijeme vývarem. Vaříme doměkka. Nakonec přisypeme houby. Přidáme nastrouhaný česnek a dochutíme solí, pepřem a chilli. V hrnci nasucho opečeme kmín než se rozvoní, přidáme rýži a zalijeme vodou na článek prstu. Vaříme doměkka. Podáváme s bylinkami. Dobrou chuť!
O výrobci
Za značkou VENISON CZ stojí vášeň pro přírodu a poctivé řemeslo. Její zakladatel se zpracováním zvěřiny zabývá již téměř dvacet let, a tuto zkušenost proměnil v moderní zpracovnu v Míškovicích. V těchto prostorách je zpracovávána zvěřina, která pochází výhradně z volné přírody, přičemž pro Rohlik.cz exkluzivně dodává prémiový sortiment chlazeného masa. Vysoká kvalita produkce je potvrzena prestižním oceněním Regionální potravina Zlínského kraje, jehož je společnost trojnásobným držitelem. Naším společným cílem je přinést tuto špičkovou zvěřinu z lesa přímo na stůl českým zákazníkům.

Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 0–4 °C. Po rozbalení ihned spotřebujte.
Distributor
Venison CZ s.r.o.
Míškovice 228
76852 Míškovice
Česká republika
Durability
Composition
| Prase divoké plec |
| Prase divoké kližka |
| Prase divoké krk |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 510 kJ/122 kCal |
| Fats | 3.3 g |
| including saturated fatty acids | 0 g |
| Carbohydrates | 0 g |
| including sugars | 0 g |
| Protein | 22 g |
| Salt | 0 g |
| Fibre | 0 g |