Milí zákazníci, poptávka po naší službě se dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více zákazníků, omezujeme počet objednávek na jeden den na osobu. Počet položek nákupu je pak omezen na 35. Rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami, výjimku mají pouze senioři a ZTP. Plaťte prosím předem platební kartou. Současně pozastavujeme vracení nákupních tašek a zákazníky v karanténě prosíme, aby nám nevraceli vratné obaly. Všechny Vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Farmářské trhy

Farmářské za cenu běžných

Které byste si vybrali raději? Maso z farmy, nebo z velkochovu? Na Rohlíku tohle dilema absolvovat nemusíte, protože vám nabídneme farmářské potraviny 365 dní v roce. Proč? Protože vám chceme umožnit vyzkoušení poctivé práce menších dodavatelů. Společně tak podpoříme jejich řemeslo. A kdo ví, časem se nám možná podaří nahradit velkochovy a velkovýroby úplně! A budeme si moci dopřávat farmářské potraviny jako nový standard.

 

 

 

Farmářské tipy tohoto týdne:

Proč farmářské produkty z Rohlíku?

U nás v Rohlíku upřednostňujeme lokální, české farmáře a malé výrobce. Neodsuzujeme šmahem velkovýrobu, protože velké množství se automaticky nerovná nízké kvalitě. Snažíme se ale podporovat menší, domácí produkci, která za svou kvalitu a přístup k lidem, zvířatům i přírodě dá bez okolků ruku do ohně. Zlepšujeme tak úroveň kvality jídla na českých stolech a zpřístupňujeme ji stále více lidem. Proč byste se měli spokojit s kompromisem, když máme za humny špičkovou kvalitu? Pojďte do toho s námi

 

Potřebuji:

divider

Řeznictví

 
Není maso jako maso! Proto si na Rohlíku dáváme záležet, abychom pro vás měli opravdovou kvalitu. Od českých farmářů, z etických a ekologických chovů a zpracované lokálními řezníky, kteří si váží poctivého řemesla. A věřte nám, ten rozdíl v chuti prostě poznáte!
 

Farma rodiny Němcovy - Respekt k životnímu prostředí i chovaným zvířatům, to je moto rodinné farmy zasazené v panenské krajině Českomoravské vrchoviny. Volný pohyb zvířat a kvalitní krmivo bez GMO jsou samozřejmostí.



Kuře z Hrádku - Prémiové drůbeží masíčko od kuřat z Hrádku, kde si potrpí na etický chov. A to i díky investici přímo od Rohlíku. Kuřata tak mají dostatek prostoru k přirozenému pohybu a celkově nadstandardní podmínky. A na mase je to vážně znát!

 

 

 

Meatpoint - Parta farmářů z Krušných hor se rozhodla, že vrátí českému hovězímu chuť. A tak se jejich skot pase bez stresu na horských pastvinách a po porážce maso zraje, dokud není křehké a výrazné. Navíc je BIO, takže víte, co se s ním dělo od vidlí až po vidličku.



The Real Meat Society -  Paul Day a jeho řeznictví vyhlásilo válku neetickým velkochovům a vrací se zpět na pastvy. Ať už jde o hovězí ze skotského plemene Aberdeen angus nebo vepřové z českého Přeštíka, vše pochází výhradně od lokálních farmářů a zpod širého nebe.



Ecoproduct - Přirozená strava, humánní zacházení a minimum stresu. Přesně tak vypadá život skotu na malé české farmě, než se z něho stane vyzrálé, křehké a chutné maso. Vše v BIO kvalitě, zlepšováky a náhražky byste hledali marně.

 

Qualivo - Špica mezi masy, která rozvášní chuťové pohárky a nejednu kulinářskou fantazii. Za tímhle masem nestojí žádný trik, jen náležitá péče o každé zvíře, respekt k jeho potřebám a špičkové krmivo podle švýcarské receptury.



Windsor - Aristokracie mezi zvěřinou, to je maso od Windsor. Pochází totiž výhradně z volné přírody, což zaručuje jeho křehkost a typické jemné aroma. Zkrátka rodinný, poctivý přístup, který firma uplatňuje, zaručuje vždy královskou kvalitu.



Naše maso - Nabídka vyhlášeného pražského řeznictví rozhodně není jen o prvorepublikových uzeninách nebo špičkovém masu na burgery. Pod vedením zkušených řezníků zde vznikají i výtečné hovězí z českého plemene čestr a vepřové z přeštického čuníka.

divider

Pekařství

 
Pečivo se musí umět! Jako každé řemeslo vyžaduje láskyplnou péči, poctivost a kvalitní suroviny. Proto na Rohlíku seženete ty nejlepší kousky od lokálních českých pekařů, kteří se nebojí tradice ani ruční práce a do svých produktů nedávají zbytečnou chemii, ale srdce.
 

Koláčkova pekárna - Rodinná pekárna z Jizerských hor, kde se chleba peče ze žita a postaru. V hlavní roli je tu poctivá řemeslná práce, žádné urychlování procesu pečení a láska k tradici a kvalitě. Prostě chleba, jak má být.

Eska - Pražská Eska spojuje moderní a tradiční. Ve vlastní italské peci zde vytváří legendární chleby, které pečou na bukovém dřevě a vyrábí je z třístupňového kvasu. To, spolu s minimálně 14hodinovým zráním, zaručuje perfektní křupavou kůrku a nezaměnitelnou chuť.

Antonínovo pekařství - Skvělé pečivo z vyhlášeného Antonínova pekařství v sobě spojuje inspiraci německou kvalitou i ryze české postupy a tradici. Zásadní je ruční práce, poctivé suroviny a výsledkem kvalita proslulá po celé Praze.

 

Merhautovo pekařství - Merhautovo rodinné pekařství pro české strávníky peče již od roku 1991. Zakládá si přitom na tradičních surovinách a postupech, ať už jde o běžné pečivo, chléb nebo výtečné cukrářské výrobky.

Pekárna Kabát - Rodinná firma, která své pečivo vyrábí ručně, preferuje suroviny českého původu, bez chemických přísad a náhražek. Místo toho vyznává poctivé pekařské řemeslo a její čerstvé pečivo hrdě nese certifikaci BIO.

Rohlik.cz  - Rohlík se nejmenujeme pro nic za nic! Kromě spousty báječných produktů pro vás ve vlastní pekárně několikrát denně pečeme vlastní sádlové rohlíky a vybírat můžete i z čerstvých, křupavých chlebů.

divider

Mléčné produkty

 
Ať už preferujete kraví, kozí nebo ovčí, mléko je nejlepší ze šťastného vemínka. A přesně takové má pro vás Rohlík. Pěkně z farem, kde se o svá zvířata hezky starají, z volných i etických chovů. A na mléku i mléčných produktech je to opravdu znát! Tak ochutnejte sýry, pomazánky a další mléčné dobroty od českých farmářů.
 

Biofarma DoRa -  Rodina Pastrňákových vyměnila Prahu za hospodářství v Ratibořicích na Moravě a od té doby vyrábí výtečné sýry, pomazánky a další produkty z kozího mléka. Pěkně BIO a podle pravidel ekologického zemědělství.



BioVavřinec - Rodinná farma ze středních Čech, specializující se na BIO produkty z ovčího a kravského mléka. Zásadní je pro ni ekologie a výroba bez jakýchkoliv konzervantů, barviv a podobných nežádoucích látek.



Milknatur - Farma Milknatur v podhůří Českého lesa je farmou rodinnou. Její výtečné mléko, mléčné produkty a maso pochází výhradně z vlastních krav. Farma nevyužívá GMO plodiny ani krmivo a díky vlastní výrobě je schopna garantovat prvotřídní kvalitu.

 

Farma Struhy - V rodinné farmě Struhy své kravičky pasou na loukách, takže se v mléku odráží i typické složky různých ročních období. Mléčné výrobky jsou pak vyráběny podle tradičních postupů a bez zbytečné chemie a chutnají… prostě jako z farmy!



Farma Bláto - Rodinná farma, hospodařící na rekonstruovaném prvorepublikovém statku, je vyhlášená výrobou tvrdých a polotvrdých zrajících sýrů s alpskou kulturou. Zásadní je pro ni tradice: kvalitní mléko se zpracovává podle několik set let starých receptur a o svá zvířata se starají skoro jako v lázních.



Statek Horní Dvorce - Tahle jihočeská farma se specializuje na produkty z ovčího mléka. Své ovečky pase na loukách, takže chuť bylin a travin se odráží i ve výsledných produktech. Doménou Horních Dvorců jsou především ručně vyráběné ovčí sýry a důraz na regionální suroviny.

 

Farma rodiny Němcovy - Respekt k životnímu prostředí i chovaným zvířatům, to je moto rodinné farmy zasazené v panenské krajině Českomoravské vrchoviny. Volný pohyb zvířat a kvalitní krmivo bez GMO jsou samozřejmostí.

Bemagro - Respekt ke zvířatům, lidem a planetě? Přesně s tímhle přístupem začínalo ekologické hospodářství Bemagro. Naplňují ho šetrným pěstováním zeleniny, chovem mléčného skotu na volných pastvách a péčí o krajinu obnovou přirozených přírodních ploch.

divider

Vinotéka

 
Nalijme si čistého vína: révový mok je hotové umění. V naší vinotéce proto najdete výběr těch nejkvalitnějších vín z českých a moravských vinařství. Přednost dáváme malým vinařům, kteří si zakládají na poctivém řemesle a často za své kousky získávají prestižní ocenění. A všechna vína pro vás navíc vybírá a doporučuje naše sommeliérka Marie Maštalířová.
 

Nové vinařství - Na 100 hektarech v Mikulovské podoblasti produkuje vína výhradně z moravských hroznů. Vína jsou specifická svou vysokou kvalitou i designem lahví se skleněným uzávěrem. Poctivá práce a dokonalá znalost řemesla přináší Novému vinařství pravidelná ocenění.



Vinařství Spielberg - Tenhle Spielberg filmy netočí, zato stáčí skvělá vína. Révu pěstuje ekologicky, v překrásné krajině pod pásem Ždánického lesa, a za své lahve pravidelně získává česká i mezinárodní prestižní ocenění.