Site languages:ČeskyEnglish
Farmářské trhy

Které byste si vybrali raději? Maso z farmy, nebo z velkochovu? Na Rohlíku tohle dilema absolvovat nemusíte, protože vám nabídneme farmářské potraviny 365 dní v roce. Proč? Protože vám chceme umožnit vyzkoušení poctivé práce menších dodavatelů. Společně tak podpoříme jejich řemeslo. A kdo ví, časem se nám možná podaří nahradit velkochovy a velkovýroby úplně! A budeme si moci dopřávat farmářské potraviny jako nový standard.

 

 

 

Farmářské tipy tohoto týdne:

Proč farmářské produkty z Rohlíku?

U nás v Rohlíku upřednostňujeme lokální, české farmáře a malé výrobce. Neodsuzujeme šmahem velkovýrobu, protože velké množství se automaticky nerovná nízké kvalitě. Snažíme se ale podporovat menší, domácí produkci, která za svou kvalitu a přístup k lidem, zvířatům i přírodě dá bez okolků ruku do ohně. Zlepšujeme tak úroveň kvality jídla na českých stolech a zpřístupňujeme ji stále více lidem. Proč byste se měli spokojit s kompromisem, když máme za humny špičkovou kvalitu? Pojďte do toho s námi

 

Potřebuji:

divider

Řeznictví

 
Není maso jako maso! Proto si na Rohlíku dáváme záležet, abychom pro vás měli opravdovou kvalitu. Od českých farmářů, z etických a ekologických chovů a zpracované lokálními řezníky, kteří si váží poctivého řemesla. A věřte nám, ten rozdíl v chuti prostě poznáte!
 

Farma rodiny Němcovy - Respekt k životnímu prostředí i chovaným zvířatům, to je moto rodinné farmy zasazené v panenské krajině Českomoravské vrchoviny. Volný pohyb zvířat a kvalitní krmivo bez GMO jsou samozřejmostí.



Kuře z Hrádku - Prémiové drůbeží masíčko od kuřat z Hrádku, kde si potrpí na etický chov. A to i díky investici přímo od Rohlíku. Kuřata tak mají dostatek prostoru k přirozenému pohybu a celkově nadstandardní podmínky. A na mase je to vážně znát!

 

 

 

Meatpoint - Parta farmářů z Krušných hor se rozhodla, že vrátí českému hovězímu chuť. A tak se jejich skot pase bez stresu na horských pastvinách a po porážce maso zraje, dokud není křehké a výrazné. Navíc je BIO, takže víte, co se s ním dělo od vidlí až po vidličku.



The Real Meat Society -  Paul Day a jeho řeznictví vyhlásilo válku neetickým velkochovům a vrací se zpět na pastvy. Ať už jde o hovězí ze skotského plemene Aberdeen angus nebo vepřové z českého Přeštíka, vše pochází výhradně od lokálních farmářů a zpod širého nebe.



Ecoproduct - Přirozená strava, humánní zacházení a minimum stresu. Přesně tak vypadá život skotu na malé české farmě, než se z něho stane vyzrálé, křehké a chutné maso. Vše v BIO kvalitě, zlepšováky a náhražky byste hledali marně.

 

Qualivo - Špica mezi masy, která rozvášní chuťové pohárky a nejednu kulinářskou fantazii. Za tímhle masem nestojí žádný trik, jen náležitá péče o každé zvíře, respekt k jeho potřebám a špičkové krmivo podle švýcarské receptury.



Windsor - Aristokracie mezi zvěřinou, to je maso od Windsor. Pochází totiž výhradně z volné přírody, což zaručuje jeho křehkost a typické jemné aroma. Zkrátka rodinný, poctivý přístup, který firma uplatňuje, zaručuje vždy královskou kvalitu.



Naše maso - Nabídka vyhlášeného pražského řeznictví rozhodně není jen o prvorepublikových uzeninách nebo špičkovém masu na burgery. Pod vedením zkušených řezníků zde vznikají i výtečné hovězí z českého plemene čestr a vepřové z přeštického čuníka.

divider

Pekařství

 
Pečivo se musí umět! Jako každé řemeslo vyžaduje láskyplnou péči, poctivost a kvalitní suroviny. Proto na Rohlíku seženete ty nejlepší kousky od lokálních českých pekařů, kteří se nebojí tradice ani ruční práce a do svých produktů nedávají zbytečnou chemii, ale srdce.
 

Koláčkova pekárna - Rodinná pekárna z Jizerských hor, kde se chleba peče ze žita a postaru. V hlavní roli je tu poctivá řemeslná práce, žádné urychlování procesu pečení a láska k tradici a kvalitě. Prostě chleba, jak má být.

Eska - Pražská Eska spojuje moderní a tradiční. Ve vlastní italské peci zde vytváří legendární chleby, které pečou na bukovém dřevě a vyrábí je z třístupňového kvasu. To, spolu s minimálně 14hodinovým zráním, zaručuje perfektní křupavou kůrku a nezaměnitelnou chuť.

Antonínovo pekařství - Skvělé pečivo z vyhlášeného Antonínova pekařství v sobě spojuje inspiraci německou kvalitou i ryze české postupy a tradici. Zásadní je ruční práce, poctivé suroviny a výsledkem kvalita proslulá po celé Praze.

 

Merhautovo pekařství - Merhautovo rodinné pekařství pro české strávníky peče již od roku 1991. Zakládá si přitom na tradičních surovinách a postupech, ať už jde o běžné pečivo, chléb nebo výtečné cukrářské výrobky.

Pekárna Kabát - Rodinná firma, která své pečivo vyrábí ručně, preferuje suroviny českého původu, bez chemických přísad a náhražek. Místo toho vyznává poctivé pekařské řemeslo a její čerstvé pečivo hrdě nese certifikaci BIO.

Rohlik.cz  - Rohlík se nejmenujeme pro nic za nic! Kromě spousty báječných produktů pro vás ve vlastní pekárně několikrát denně pečeme vlastní sádlové rohlíky a vybírat můžete i z čerstvých, křupavých chlebů.

divider

Mléčné produkty

 
Ať už preferujete kraví, kozí nebo ovčí, mléko je nejlepší ze šťastného vemínka. A přesně takové má pro vás Rohlík. Pěkně z farem, kde se o svá zvířata hezky starají, z volných i etických chovů. A na mléku i mléčných produktech je to opravdu znát! Tak ochutnejte sýry, pomazánky a další mléčné dobroty od českých farmářů.
 

Biofarma DoRa -  Rodina Pastrňákových vyměnila Prahu za hospodářství v Ratibořicích na Moravě a od té doby vyrábí výtečné sýry, pomazánky a další produkty z kozího mléka. Pěkně BIO a podle pravidel ekologického zemědělství.



BioVavřinec - Rodinná farma ze středních Čech, specializující se na BIO produkty z ovčího a kravského mléka. Zásadní je pro ni ekologie a výroba bez jakýchkoliv konzervantů, barviv a podobných nežádoucích látek.



Milknatur - Farma Milknatur v podhůří Českého lesa je farmou rodinnou. Její výtečné mléko, mléčné produkty a maso pochází výhradně z vlastních krav. Farma nevyužívá GMO plodiny ani krmivo a díky vlastní výrobě je schopna garantovat prvotřídní kvalitu.

 

Farma Struhy - V rodinné farmě Struhy své kravičky pasou na loukách, takže se v mléku odráží i typické složky různých ročních období. Mléčné výrobky jsou pak vyráběny podle tradičních postupů a bez zbytečné chemie a chutnají… prostě jako z farmy!



Farma Bláto - Rodinná farma, hospodařící na rekonstruovaném prvorepublikovém statku, je vyhlášená výrobou tvrdých a polotvrdých zrajících sýrů s alpskou kulturou. Zásadní je pro ni tradice: kvalitní mléko se zpracovává podle několik set let starých receptur a o svá zvířata se starají skoro jako v lázních.



Statek Horní Dvorce - Tahle jihočeská farma se specializuje na produkty z ovčího mléka. Své ovečky pase na loukách, takže chuť bylin a travin se odráží i ve výsledných produktech. Doménou Horních Dvorců jsou především ručně vyráběné ovčí sýry a důraz na regionální suroviny.

 

Farma rodiny Němcovy - Respekt k životnímu prostředí i chovaným zvířatům, to je moto rodinné farmy zasazené v panenské krajině Českomoravské vrchoviny. Volný pohyb zvířat a kvalitní krmivo bez GMO jsou samozřejmostí.

Bemagro - Respekt ke zvířatům, lidem a planetě? Přesně s tímhle přístupem začínalo ekologické hospodářství Bemagro. Naplňují ho šetrným pěstováním zeleniny, chovem mléčného skotu na volných pastvách a péčí o krajinu obnovou přirozených přírodních ploch.

divider

Vinotéka

 
Nalijme si čistého vína: révový mok je hotové umění. V naší vinotéce proto najdete výběr těch nejkvalitnějších vín z českých a moravských vinařství. Přednost dáváme malým vinařům, kteří si zakládají na poctivém řemesle a často za své kousky získávají prestižní ocenění. A všechna vína pro vás navíc vybírá a doporučuje naše sommeliérka Marie Maštalířová.
 

Nové vinařství - Na 100 hektarech v Mikulovské podoblasti produkuje vína výhradně z moravských hroznů. Vína jsou specifická svou vysokou kvalitou i designem lahví se skleněným uzávěrem. Poctivá práce a dokonalá znalost řemesla přináší Novému vinařství pravidelná ocenění.



Vinařství Spielberg - Tenhle Spielberg filmy netočí, zato stáčí skvělá vína. Révu pěstuje ekologicky, v překrásné krajině pod pásem Ždánického lesa, a za své lahve pravidelně získává česká i mezinárodní prestižní ocenění.