• Zítra, v Den české státnosti, fungujeme stejně, jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím. 
Medvědí česnek

Jak se říká hezky česky! Není nic hezčího a lepšího než si uvařit dobré jídlo ze sezónních surovin z našich luhů a hájů.
Proto teď potěšíme všechny milovníky jarních bylinek. Na Rohlíku jsme pro vás sklidili úrodu medvědího česneku vypěstovaného u nás v Česku. Tahle divoká ingredience sklízí v poslední době neuvěřitelný kulinářský boom. A my se vůbec nedivíme. Voní a chutná po klasickém česneku a zastane čestné místo ve studené i teplé kuchyni. A navíc obsahuje spoustu vitamínů a prospěšných látek. Tak si k nám skočte pro medvědí sílu. 

 

Jak na něj v kuchyni

Pokud je pro vás medvědí česnek zatím velká neznámá, nemusíte se vůbec ničeho bát. Pracuje se s ním podobně jako s listovým špenátem. Když se potká s teplem, ztrácí objem a jeho příprava vám moc času nezabere. A jestli dáváte přednost studené kuchyni, i v té skvěle vyniká. 

Hrnečku vař aneb recepty plné medvědí chuti

A pokud vaření není zrovna vaše parketa, nebojte se vyzkoušet polévku z našeho Bistra. Budete se po ní olizovat nejeden strávník. 

Skladování medvědího česneku

Aby vám neuvadl 

A nakonec pro vás máme pár fíglů, aby vám vydržel co nejdéle čerstvý. Medvědímu česneku je nejlépe pěkně v chládku. Proto ho omyjte, zabalte do vlhkého ubrousku nebo utěrky a šup s ním do lednice. A pokud byste přece jen při nákupu měli velké oči a utrhli si u nás více medvědí bylinky, než zvládnete, můžete ji dát i zamrazit. Ale až zjistíte, jaká je to dobrota, tak se na mrazák ani nedostane.