•  Zítra, na svátek Dne vítězství, fungujeme stejně jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím.
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA PESTO

  • 100 g medvědího česneku
  • 100 g sýru Pecorino
  • 100 g loupaných lískových ořechů
  • 150 ml olivového oleje + na zakápnutí
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • Sůl

SUROVINY NA POKRM

  • 500 g čerstvých nebo sušených gnocchi
  • 200 g mraženého hrášku
  • 1 lžička olivového oleje
  • 50 g sýru Pecorino
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA PESTO

  • 1Medvědí česnek opereme a natrháme na menší kusy. Ve vysoké nádobě smícháme medvědí česnek, najemno nastrouhaný sýr, olivový olej, citrónovou šťávu a ořechy. Ořechy můžeme koupit i namleté. Osolíme a vše společně rozmixujeme na hladké pesto. Pesto, které nám zbyde dáme do vzduchotěsné skleničky a zalijeme olivovým olejem, který zamezí oxidaci. Takto uzavřené pesto nám v lednici vydrží i měsíc.

POSTUP NA POKRM

  • 1Na 1 lžičce olivového oleje cca 5 minut zprudka orestujeme mražený hrášek. Osolíme a opepříme. Gnocchi uvaříme dle návodu, záleží, zda máme sušené, nebo čerstvé. Uvařené gnocchi smícháme se 4 lžícemi pesta a hráškem. Servírujeme posypané strouhaným Pecorinem.
Tip
Pesto lze také zamrazit. V tomto případě skladujeme v plastové uzavíratelné nádobě a vynecháme zalití pesta olejem. Pesto se skvěle hodí také k těstovinám a do risotta, namazané na chleba s vařeným vejcem, nebo například k ochucení pečených brambor.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY NA PESTO

SUROVINY NA POKRM