Francouzské sváteční kuře

cca 1,25 kg
Vyprodáno. Očekáváme v sobotu.
Poslat e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »
Země původu: Francie,

Francouzské sváteční kuře je luxusnější variací na klasické pečené kuře.

Doba chovu je 44 dní, kdy po celou dobu je krmeno rostlinnou stravou. Vysoký obsah kukuřice ve stravě dodává masu jeho charakteristické nažloutlé zbarvení. Maso je velmi křehké a jemné. Kuřátko má rovněž příjemnou vůni. Je chováno a zpracováno v Bretani ve Francii.

Použití

Když sváteční kuře, tak si zaslouží výjimečnou úpravu. Když francouzské kuře, tak na francouzský způsob: kuře naporcujeme a naložíme na 12 hodin do mléka se solí a muškátovým oříškem. Plátky slaniny usmažíme dokřupava a vyjmeme. Na výpeku, do kterého přidáme trochu oleje, smažíme porce kuřete obalené v hladké mouce kůží dolů. Maso vyjmeme, výpek zaprášíme hladkou moukou a zalijeme studeným kuřecím vývarem, přidáme muškátový oříšek a mléko, ve kterém bylo kuře naložené. Dobře promícháme, uvaříme omáčku a dle chuti osolíme. Usmažené kuře přeléváme na talíři touto omáčkou a posypeme nasekanou usmaženou slaninou.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–2 °C.

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 6 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.