
Pieropan
Pieropan Amarone Vigna Garzon 2018
0,75 lDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Víno má intenzivní a hlubokou rubínově červenou barvu. Vůně je výrazná s tóny černých třešní, švestek a ostružinového džemu, doplněná o náznaky hořké čokolády, kůže, pražené kávy a komplexního koření, jako je černý pepř, skořice, jalovec a hřebíček. Na patře je komplexní a zaoblené, s mohutnou strukturou a příjemnou svěžestí v závěru. Jedná se o charakteristické víno s velkým potenciálem zrání. Pieropan Amarone della Valpolicella Vigna Garzon představuje spojení tradičních vinařských postupů s jedinečným terroirem Valpolicelly, což se projevuje v jeho bohatosti, struktuře a eleganci.
Pieropan Amarone della Valpolicella Vigna Garzon je prestižní červené víno z odrůd Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella a Croatina Veronese. Hrozny pocházejí z vinice Monte Garzon v obci Cellore d'Illasi, která se nachází v nadmořské výšce 350–500 metrů na jih orientovaných svazích s vápenito-jílovitou půdou bohatou na růžový vápenec. Po ruční sklizni na konci září jsou hrozny přirozeně sušeny po dobu dvou až tří měsíců. Následně jsou jemně lisovány a fermentovány při teplotě 23–24 °C po dobu přibližně 30 dnů s pravidelným přečerpáváním a ponořováním matolinového klobouku. Víno zraje minimálně 36 měsíců ve francouzských dubových sudech o objemu 500 litrů, poté jeden rok ve vitrifikovaných betonových tancích, a nakonec jeden rok v lahvi před uvedením na trh.
Charakteristika vína
- Odrůda: Cuvée
- Dodávaný ročník: 2018
- Oblast: Veneto
- Výše zbytkového cukru: Suché
- Jakostní zatřídění: DOCG
- Obsah alkoholu: 16,5 % obj.
Snoubení s pokrmem
Toto Amarone je ideálním partnerem pro zvěřinu, grilované nebo dušené maso a výrazné vyzrálé sýry.
O vinařství
Vinařství Pieropan bylo založeno v roce 1880. Jejich filozofie stojí na vysoké kvalitě pěstovaných hroznů, technologické inovaci a respektování enologické tradice v oblasti Soave. O čtyři generace později, v roce 1970, vnuk Leonildo (Nino) pomohl vinařství zvýšit jejich kvalitu i věhlas, když vysázel vinice v okolí města Soave (konkrétně Calvarino, Pigno, Becco, Boiolo-La Rocca a Tondo). Postupně byly ve vinařství zavedeny postupy ekologického zemědělství, snížování výnosů z keře (na 2 kg) a snížení hustoty vinic (3 000 na ha). Netřeba dodávat, že jeho extravagantní přístup způsobil na chvíli zmatek a skepsi mezi komunitou výrobců vína, ale velmi brzy se jeho vinařské metody staly měřítkem pro všechny ostatní.
Skladování
Skladujte v suchu, při teplotě 15–17 °C.
Výrobce
Società Agricola PIEROPAN di Leonildo Pieropan & C. S.S.
Via Camuzzoni 3
37038 Soave (Vr)
Itálie
100% réva vinná
Alergeny
Oxid siřičitý a siřičitany |