Doprava

Košík

20 PORCÍ
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g hladké mouky
  • 100 g cukr moučka
  • 150 g másla
  • 200 ml mléka
  • 1 × droždí (42 g)
  • 2 × žloutek
  • Špetka soli
  • Špetka tymiánu
  • Špetka mletého badyánu
  • Špetka mletého muškátového oříšku
  • Hrst rozinek
  • Plátky mandlí
  • Vlašské ořechy

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Smíchejte mouku, cukr, máslo, 100 ml mléka, žloutky, rozinky a všechno koření.
  • 2
    V rendlíku zahřejte druhou polovinu mléka čili 100 ml.
  • 3
    Stáhněte z plotny a nadrobte do něj droždí. Hrnec přikryjte utěrkou a dejte na chvíli do tepla, aby kvásek hezky vzešel.
  • 4
    Poté kvásek přidejte ke všem surovinám a zpracujte v těsto.
  • 5
    Těsto rozdělte na 5 částí a z každé části vyválejte dlouhého hada.
  • 6
    Ze třech části upleťte copánek a zbylé dva pouze zamotejte.
  • 7
    Plech si vystelte pečicím papírem a na něj položte copánek, který vytvarujete do kruhu.
  • 8
    Na copánek položte zbylé smotané hady.
  • 9
    Aby věnec držel tvar, tak do něj zapíchejte párátka.
  • 10
    Věnec pomažte zbylými bílky a posypejte mandlemi a drcenými ořechy.
  • 11
    Pečte v troubě cca 40 minut na 180 ° C.
  • 12
    Upečený věnec nechte vychladnout a ozdobte mašličkou.
Vendy u trouby
Vendula Doudová je mladá autorka, která na svém instagramu @vendyutrouby sdílí svou velkou vášeň – pečení. Kromě skvělých receptů vás ale naučí i různé triky a tipy, jak se otáčet v kuchyni.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE