20 PORCÍ
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g hladké mouky
- 100 g cukr moučka
- 150 g másla
- 200 ml mléka
- 1 × droždí (42 g)
- 2 × žloutek
- Špetka soli
- Špetka tymiánu
- Špetka mletého badyánu
- Špetka mletého muškátového oříšku
- Hrst rozinek
- Plátky mandlí
- Vlašské ořechy
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Smíchejte mouku, cukr, máslo, 100 ml mléka, žloutky, rozinky a všechno koření.
- 2V rendlíku zahřejte druhou polovinu mléka čili 100 ml.
- 3Stáhněte z plotny a nadrobte do něj droždí. Hrnec přikryjte utěrkou a dejte na chvíli do tepla, aby kvásek hezky vzešel.
- 4Poté kvásek přidejte ke všem surovinám a zpracujte v těsto.
- 5Těsto rozdělte na 5 částí a z každé části vyválejte dlouhého hada.
- 6Ze třech části upleťte copánek a zbylé dva pouze zamotejte.
- 7Plech si vystelte pečicím papírem a na něj položte copánek, který vytvarujete do kruhu.
- 8Na copánek položte zbylé smotané hady.
- 9Aby věnec držel tvar, tak do něj zapíchejte párátka.
- 10Věnec pomažte zbylými bílky a posypejte mandlemi a drcenými ořechy.
- 11Pečte v troubě cca 40 minut na 180 ° C.
- 12Upečený věnec nechte vychladnout a ozdobte mašličkou.
Vendy u trouby
Vendula Doudová je mladá autorka, která na svém instagramu @vendyutrouby sdílí svou velkou vášeň – pečení. Kromě skvělých receptů vás ale naučí i různé triky a tipy, jak se otáčet v kuchyni.