Přeskočit navigaci

4 PORCE
Novinka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

INGREDIENCE

  • ½ hrnku sušených loupaných bobů obecných (fava bean)
  • ½ hrnku sušených borlotti fazolí
  • ⅓ hrnku sušené cizrny
  • 7 lžic extra panenského olivového oleje
  • 1 střední cibule, nasekaná
  • 2 střední mrkve, oloupané a nakrájené
  • 2 řapíky celeru, nakrájené
  • 2 lžičky nasekaného česneku
  • 1 konzerva (800 g) drcených rajčat
  • 3 střední brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
  • 1 a ½ hrnku nasekaného fenyklu
  • ¼ hrnku nasekané čerstvé petržele
  • 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
  • ⅔ hrnku sardinské freguly (nebo perlového kuskusu)
  • Sůl podle chuti
  • Pepř dle chuti
  • Sýr Pecorino Romano (na podávání)

POSTUP

  • 1
    Fazole a cizrnu namočte do vody na 8-16 hodin, ideálně přes noc. Poté slijte a dobře propláchněte.
  • 2
    Ve velkém hrnci rozpalte 3 lžíce olivového oleje na středním plameni. Přidejte cibuli, mrkev a celer a 5 minut restujte, dokud nezměknou. Přidejte česnek a restujte dalších 20 sekund. Vmíchejte rajčata, brambory, fenykl, bylinky a scezené luštěniny.
  • 3
    Vše zalijte takovým množstvím vody, aby vše bylo ponořené asi 2-3 cm pod hladinou, okolo 1,5-2 litru. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte odkryté asi hodinu a půl, dokud fazole nezměknou, podle potřeby můžete průběžně dolévat vodu. Vmíchejte fregulu nebo kuskus, osolte a opepřete. Vařte zhruba dalších 10 minut, dokud nezměkne.
  • 4
    Do každé misky nalijte 1 lžíci olivového oleje, přidejte polévku a posypte nastrouhaným sýrem Pecorino Romano.
Rohlík vaří

INGREDIENCE