Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
INGREDIENCE
- ½ hrnku sušených loupaných bobů obecných (fava bean)
- ½ hrnku sušených borlotti fazolí
- ⅓ hrnku sušené cizrny
- 7 lžic extra panenského olivového oleje
- 1 střední cibule, nasekaná
- 2 střední mrkve, oloupané a nakrájené
- 2 řapíky celeru, nakrájené
- 2 lžičky nasekaného česneku
- 1 konzerva (800 g) drcených rajčat
- 3 střední brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
- 1 a ½ hrnku nasekaného fenyklu
- ¼ hrnku nasekané čerstvé petržele
- 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
- ⅔ hrnku sardinské freguly (nebo perlového kuskusu)
- Sůl podle chuti
- Pepř dle chuti
- Sýr Pecorino Romano (na podávání)
POSTUP
- 1Fazole a cizrnu namočte do vody na 8-16 hodin, ideálně přes noc. Poté slijte a dobře propláchněte.
- 2Ve velkém hrnci rozpalte 3 lžíce olivového oleje na středním plameni. Přidejte cibuli, mrkev a celer a 5 minut restujte, dokud nezměknou. Přidejte česnek a restujte dalších 20 sekund. Vmíchejte rajčata, brambory, fenykl, bylinky a scezené luštěniny.
- 3Vše zalijte takovým množstvím vody, aby vše bylo ponořené asi 2-3 cm pod hladinou, okolo 1,5-2 litru. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte odkryté asi hodinu a půl, dokud fazole nezměknou, podle potřeby můžete průběžně dolévat vodu. Vmíchejte fregulu nebo kuskus, osolte a opepřete. Vařte zhruba dalších 10 minut, dokud nezměkne.
- 4Do každé misky nalijte 1 lžíci olivového oleje, přidejte polévku a posypte nastrouhaným sýrem Pecorino Romano.
