Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 ml kuřecího nebo krůtího vývaru
- 150 g rýžových nudlí
- 200 g krůtích prsou, nakrájených na velmi tenké plátky
- kousek zázvoru (zhruba velikosti palce), nakrájený na plátky
- 1 hvězdička badyánu
- 1 hřebíček
- ½ tyčinky skořice
- 1 lžíce rybí omáčky
- 50 g klíčků (nejlépe sojových nebo fazolových)
- čerstvá bazalka, máta a koriandr podle chuti
- ½ limetky, nakrájené na měsíčky
POSTUP
- 1Zázvor nakrájejte na tenké plátky. Vývar přiveďte k mírnému varu a přidejte zázvor badyán, hřebíček a skořici. Nechte jemně probublávat asi 30 minut, poté koření přeceďte. Vmíchejte rybí omáčku a udržujte vývar horký.
- 2Rýžové nudle uvařte samostatně podle návodu na obalu krátce propláchněte studenou vodou a sceďte.
- 3Do misky na dno položte syrové plátky krůtího masa a přelijte vařícím vývarem, aby se maso jemně uvařilo. Přidejte nudle a nahoru dejte klíčky, bazalku, mátu a koriandr. Ihned podávejte, společně s měsíčky limetky na dochucení.
