Přeskočit navigaci

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 ml kuřecího nebo krůtího vývaru
  • 150 g rýžových nudlí
  • 200 g krůtích prsou, nakrájených na velmi tenké plátky
  • kousek zázvoru (zhruba velikosti palce), nakrájený na plátky
  • 1 hvězdička badyánu
  • 1 hřebíček
  • ½ tyčinky skořice
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 50 g klíčků (nejlépe sojových nebo fazolových)
  • čerstvá bazalka, máta a koriandr podle chuti
  • ½ limetky, nakrájené na měsíčky

POSTUP

  • 1
    Zázvor nakrájejte na tenké plátky. Vývar přiveďte k mírnému varu a přidejte zázvor  badyán, hřebíček a skořici. Nechte jemně probublávat asi 30 minut, poté koření přeceďte. Vmíchejte rybí omáčku a udržujte vývar horký.
  • 2
    Rýžové nudle uvařte samostatně podle návodu na obalu  krátce propláchněte studenou vodou a sceďte.
  • 3
    Do misky na dno položte syrové plátky krůtího masa a přelijte  vařícím vývarem, aby se maso jemně uvařilo. Přidejte nudle a nahoru dejte klíčky, bazalku, mátu a koriandr. Ihned podávejte, společně s měsíčky limetky na dochucení.

SUROVINY