Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

čerstvá pasta

Čerstvá pasta Penne

330 g

8 DAYS AVERAGE FRESHNESS

ChilledPremium qualityFresh from the farm
CZK 75.90 CZK 230.00 /kg

Delivery within 60 minutes

60+ customers buy regularly

Country: Czech Republic, Italy,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Čerstvé penne od českého výrobce.

Těstoviny jsou vyrobené s láskou a z prvotřídních surovin. Jelikož je mouka pro pastu nejdůležitější vstupní surovinou, má firma vlastní malou mlýnici v Itálii. Díky mouce jsou jejich těstoviny tak chutné a krásně pórovité. 

Pro výrobu dále používají italská, přírodní formou pasterovaná vajíčka. Těstoviny Čerstvá pasta jsou více vaječné, a proto jsou tak krásně žluté a nedobarvované. 

  • Čerstvá pasta je na povrchu porézní a tak mnohem lépe přijme omáčku či pesto.
  • Nesuší se nemrazí a ani se nepředvařuje
  • Vaří se pouze 2–3 min. oproti suché pastě, která se vaří 8–12 min.

Použití

Po rozbalení vhoďte do vroucí osolené vody a vařte 2-3 minuty. Těstoviny jsou vhodné na zapékání, do salátů a také jako přílohové těstoviny k omáčkám.

Tip! Připravte si penne na způsob All'Arrabbiata: 

Na kvalitním olivovém oleji osmahneme na plátky nakrájené stroužky česneku a chilli papričku. Dbejte na to, aby česnek příliš neztmavl, mohl by zhořknout. Následně přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kostky, osolíme a při vysoké teplotě vaříme asi 15 minut, občas promícháme. Těstoviny uvařte minimálně v jednom litru osolené vroucí vody, doba varu čerstvé pasty je 2 až 3 minuty. Sceďte je, promíchejte s připravenou omáčkou a ozdobte nakrájenou natí petržele. Můžete přidat i parmezán. Dobrou chuť!

O výrobci

Čerstvá pasta je malá firma rodinného formátu z obce Kolová u Karlových Varů. Společnost Čerstvá pasta vznikla v létě roku 2012, ze snahy pana majitele Jana Blažka, který je vášnivým milovníkem italské kuchyně. 

Pan Blažek sám provozoval několik restaurací. Jednu z nich měl i v italském horském středisku Cavalesse, kde nahlédl do tajů tamní gastronomie. Své zkušenosti následně předal svým zaměstnancům a začal nabízet čerstvou pastu do restaurací a poté také prodávat na farmářských trzích. 

Od roku 2013 se jejich výroba rozšířila o chlazené omáčky a pesta. Suroviny nakupují převážně u farmářů nebo regionálních prodejců. 

Skladování

Doba spotřeby je díky naprosté čerstvosti 10 dní.

Výrobce

Čerstvá pasta - Jan Blažek
Kolová 216
362 14  Karlovy Vary
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 8 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 3 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Pšeničná semolinová mouka55 %
Pasterovaná vejce25 %
Pitná voda9 %
Rýžová mouka1 %

Nutritional values per 100 g

Energy value1160 kJ/277 kCal
Fats1.36 g
including saturated fatty acids0.38 g
Carbohydrates52.5 g
including sugars2.28 g
Protein11.3 g
Salt0.057 g
Fibre2.92 g

Allergens

Cereals (gluten)
Eggs
Always check the allergens content on the product packaging before consumption.