
čerstvá pasta
Čerstvá pasta Penne
330 g8 DAYS AVERAGE FRESHNESS
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Čerstvé penne od českého výrobce.
Těstoviny jsou vyrobené s láskou a z prvotřídních surovin. Jelikož je mouka pro pastu nejdůležitější vstupní surovinou, má firma vlastní malou mlýnici v Itálii. Díky mouce jsou jejich těstoviny tak chutné a krásně pórovité.
Pro výrobu dále používají italská, přírodní formou pasterovaná vajíčka. Těstoviny Čerstvá pasta jsou více vaječné, a proto jsou tak krásně žluté a nedobarvované.

- Čerstvá pasta je na povrchu porézní a tak mnohem lépe přijme omáčku či pesto.
- Nesuší se nemrazí a ani se nepředvařuje
- Vaří se pouze 2–3 min. oproti suché pastě, která se vaří 8–12 min.
Použití
Po rozbalení vhoďte do vroucí osolené vody a vařte 2-3 minuty. Těstoviny jsou vhodné na zapékání, do salátů a také jako přílohové těstoviny k omáčkám.
Tip! Připravte si penne na způsob All'Arrabbiata:
Na kvalitním olivovém oleji osmahneme na plátky nakrájené stroužky česneku a chilli papričku. Dbejte na to, aby česnek příliš neztmavl, mohl by zhořknout. Následně přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kostky, osolíme a při vysoké teplotě vaříme asi 15 minut, občas promícháme. Těstoviny uvařte minimálně v jednom litru osolené vroucí vody, doba varu čerstvé pasty je 2 až 3 minuty. Sceďte je, promíchejte s připravenou omáčkou a ozdobte nakrájenou natí petržele. Můžete přidat i parmezán. Dobrou chuť!
O výrobci
Čerstvá pasta je malá firma rodinného formátu z obce Kolová u Karlových Varů. Společnost Čerstvá pasta vznikla v létě roku 2012, ze snahy pana majitele Jana Blažka, který je vášnivým milovníkem italské kuchyně.

Pan Blažek sám provozoval několik restaurací. Jednu z nich měl i v italském horském středisku Cavalesse, kde nahlédl do tajů tamní gastronomie. Své zkušenosti následně předal svým zaměstnancům a začal nabízet čerstvou pastu do restaurací a poté také prodávat na farmářských trzích.
Od roku 2013 se jejich výroba rozšířila o chlazené omáčky a pesta. Suroviny nakupují převážně u farmářů nebo regionálních prodejců.
Skladování
Doba spotřeby je díky naprosté čerstvosti 10 dní.
Výrobce
Čerstvá pasta - Jan Blažek
Kolová 216
362 14 Karlovy Vary
Česká republika
Durability
Composition
| Pšeničná semolinová mouka | 55 % |
| Pasterovaná vejce | 25 % |
| Pitná voda | 9 % |
| Rýžová mouka | 1 % |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 1160 kJ/277 kCal |
| Fats | 1.36 g |
| including saturated fatty acids | 0.38 g |
| Carbohydrates | 52.5 g |
| including sugars | 2.28 g |
| Protein | 11.3 g |
| Salt | 0.057 g |
| Fibre | 2.92 g |
Allergens
| Cereals (gluten) |
| Eggs |