
čerstvá pasta
Čerstvá pasta Gnocchi
330 g5 DAYS AVERAGE FRESHNESS
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Čerstvé gnocchi od českého výrobce.
Těstoviny jsou vyrobené s láskou a z prvotřídních surovin. Jelikož je mouka pro pastu nejdůležitější vstupní surovinou, má firma vlastní malou mlýnici v Itálii. Díky mouce jsou tak jejich těstoviny chutné a krásně pórovité.
Pro výrobu dále používají italská, přírodní formou pasterovaná vajíčka. Těstoviny Čerstvá pasta jsou více vaječné, a proto jsou tak krásně žluté a nedobarvované.

- Čerstvá pasta je na povrchu porézní a tak mnohem lépe přijme omáčku či pesto.
- Nesuší se nemrazí a ani se nepředvařuje
- Vaří se pouze 2–3 min. oproti suché pastě, která se vaří 8–12 min.
Použití
Po rozbalení vhoďte do vroucí osolené vody a vařte 2-3 minuty.
Tip! Připravte si gnocchi quattro formaggi:
Sýry nakrájejte na větší kousky a nechte cca 15 minut odležet v mléce. Potom je i s mlékem rozpusťte ve vodní lázni a nakonec přidejte žloutek, který zahustí směs. Uvařené nebo na pánvi zprudka osmažené gnocchi podávejte promíchané se sýrovou omáčkou. Čerstvé gnocchi vařte maximálně 30 vteřin, jinak se vám začnou rozpadat.
O výrobci
Čerstvá pasta je malá firma rodinného formátu z obce Kolová u Karlových Varů. Společnost Čerstvá pasta vznikla v létě roku 2012, ze snahy pana majitele Jana Blažka, který je vášnivým milovníkem italské kuchyně.

Pan Blažek sám provozoval několik restaurací. Jednu z nich měl i v italském horském středisku Cavalesse, kde nahlédl do tajů tamní gastronomie. Své zkušenosti následně předal svým zaměstnancům a začal nabízet čerstvou pastu do restaurací a poté také prodávat na farmářských trzích.
Od roku 2013 se jejich výroba rozšířila o chlazené omáčky a pesta. Suroviny nakupují převážně u farmářů nebo regionálních prodejců.
Skladování
Doba spotřeby je díky naprosté čerstvosti 10 dní.
Výrobce
Čerstvá pasta - Jan Blažek
Kolová 216
362 14 Karlovy Vary
Česká republika
Durability
Composition
| Brambory | 75 % |
| Pšeničný škrob | |
| Sůl | |
| Hladká pšeničná mouka | |
| Pitná voda | |
| Rýžová mouka | 20 % |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 904 kJ/216 kCal |
| Fats | 0.1 g |
| including saturated fatty acids | 0.1 g |
| Carbohydrates | 49.5 g |
| including sugars | 6.45 g |
| Protein | 2.5 g |
| Salt | 1.9 g |
| Fibre | 2.46 g |
Allergens
| Cereals (gluten) |