
čerstvá pasta
Čerstvá pasta Turkey ravioli with herbs
330 g2 DAYS AVERAGE FRESHNESS
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Čerstvé ravioli od českého výrobce.
Těstoviny jsou vyrobené s láskou a z prvotřídních surovin. Jelikož je mouka pro pastu nejdůležitější vstupní surovinou, má firma vlastní malou mlýnici v Itálii. Díky mouce jsou jejich těstoviny tak chutné a krásně pórovité.
Pro výrobu dále používají italská, přírodní formou pasterovaná vajíčka. Těstoviny Čerstvá pasta jsou více vaječné, a proto jsou tak krásně žluté a nedobarvované.

- Čerstvá pasta je na povrchu porézní a tak mnohem lépe přijme omáčku či pesto.
- Nesuší se nemrazí a ani se nepředvařuje
- Vaří se pouze 2–3 min. oproti suché pastě, která se vaří 8–12 min.
Použití
Po rozbalení vhoďte do vroucí osolené vody a vařte 2-3 minuty.
Těstoviny mohou být přílohou i hlavním jídlem. Podáváme je s oblíbenou omáčkou nebo dresinkem. Nakonec posypeme sýrem a ozdobíme lístky bazalky.
O výrobci
Čerstvá pasta je malá firma rodinného formátu z obce Kolová u Karlových Varů. Společnost Čerstvá pasta vznikla v létě roku 2012, ze snahy pana majitele Jana Blažka, který je vášnivým milovníkem italské kuchyně.

Pan Blažek sám provozoval několik restaurací. Jednu z nich měl i v italském horském středisku Cavalesse, kde nahlédl do tajů tamní gastronomie. Své zkušenosti následně předal svým zaměstnancům a začal nabízet čerstvou pastu do restaurací a poté také prodávat na farmářských trzích.
Od roku 2013 se jejich výroba rozšířila o chlazené omáčky a pesta. Suroviny nakupují převážně u farmářů nebo regionálních prodejců.
Skladování
Doba spotřeby je díky naprosté čerstvosti 10 dní.
Výrobce
Čerstvá pasta - Jan Blažek
Kolová 216
362 14 Karlovy Vary
Česká republika
Durability
Composition
| Pšeničná semolinová mouka | 55 % |
| Pasterovaná vejce | 23 % |
| Pitná voda | 8 % |
| Rýžová mouka | 1 % |
| Pečené krůtí maso na bylinkách | |
| Parmezán | |
| Ricotta |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 1140 kJ/272 kCal |
| Fats | 4.27 g |
| including saturated fatty acids | 0.49 g |
| Carbohydrates | 38.9 g |
| including sugars | 1.54 g |
| Protein | 17.6 g |
| Salt | 0.134 g |
| Fibre | 2.35 g |
Allergens
| Cereals (gluten) |
| Eggs |
| Milk |