Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

Red cabbage 1 pc

ca. 2.6 kg

ca.

 CZK 103.74 CZK 39.90 /kg

Delivery within 60 minutes

200+ customers buy regularly

Country: Czech Republic, Holland,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Zelá hlávkové červené je barevná varianta nejznámější košťálové zeleniny, hlávkového zelí.

Červené hlávkové zelí za svou svou fialovou barvu vděčí látce zvané antocyan.

Použití

V kuchyni je červené zelí oblíbené především díky svým zdravým vlastnostem a nízkému obsahu kalorií. Hlávkové zelí se hodí syrové do salátů, vařené nebo kysané zelí slouží jako příloha.

Tip! Připravte si s námi teplý salát z červeného zelí.

Červené zelí nakrouháme na tenké nudličky, oloupané jablko nastrouháme nahrubo. Do hrnce vložíme zelí, jablko, 25 g másla, bobkový list a hřebíček. Za stálého míchání vaříme. Až začne zelí měknout, přilijeme 100 ml jablečného octu, poté co vyvaříme ocet, přidáme 25 g hnědého cukru. Necháme ho rozpustit a odstavíme. Přidáme hrst pokrájených vlašských ořechů a promícháme. Salát podáváme teplý.

Přejeme dobrou chuť.

Skladování

Ideálním prostředím pro delší skladování je chladný a dobře větraný sklep. Celé zelné hlávky v chladničce vydrží až dva týdny. Pokud je hlávka načatá, stranu řezu zabalte do fólie a brzy spotřebujte.

Composition

Zelí hlávkové červené