
Qualivo
Qualivo "Žehuň" sausages
ca. 180 g11 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Žehuňská klobása v prémiové kvalitě, vyrobená z hovězího a vepřového masa v optimálním poměru, díky čemuž má skvělou šťavnatou chuť.
- výjimečně jemné a chutné
- atraktivní struktura a barva bez nežádoucích pachutí (obzvláště u tuku)
- vysoký kulinářský zážitek
- balení obsahuje 2 kusy klobás
Qualivo je prémiové maso produkované podle unikátní švýcarské metody krmení a chovu s důrazem na imunitu a zdraví zvířat. Výsledkem je velice křehké, lehce stravitelné maso s krátkou dobou kuchyňské úpravy.
Vepřové maso pochází z českého chovu v Choťovicích. Zvířata jsou pod pravidelnou kontrolou veterinární správy a všechny prasničky jsou pravidelně měřeny ultrazvukem s cílem optimalizovat výšku špeku a podíl libové svaloviny. Zmodernizované stáje nabízí zvířatům pohodlné a bezstresové ustájení.

Použití
Klobásu si můžete vychutnat jak za studena, tak za tepla, hodí se k pozvolnému grilování na ohni. Můžete si ji vychutnat ale i v různých pokrmech jako je zelňačka, frankfurtská polévka nebo se hodí i jako doplněk na masové špízy.
Tip! Připravte si výbornou zelňačku podle následujícího, jednoduchého receptu:
Šťávu z kysaného zelí slijte do misky. Zelí, pokud je hodně kyselé, můžete propláchnout a dejte ho do hrnce s bobkovými listy, kmínem a novým kořením a zalijte masovým vývarem. Zelí vařte na mírném ohni skoro doměkka. Mezitím si oloupejte a na kostičky nakrájejte cibuli a klobásu. Na pánvi s rozehřátým olejem nebo sádlem orestujte cibuli a nakrájenou klobásu, zasypte moukou a upražte řidší jíšku. Nakonec vsypejte sladkou, lahůdkovou papriku, promíchejte a odstavte. Nechte směs zchladnout. Tuto směs vmíchejte do zelí, dochuťte solí a pepřem a provařte ještě alespoň 15 minut.
O výrobci
Maso z Choťovic je rodinná farma zabývající se především chovem a porážkou prasat. Další činností je porcování nejen vepřového, ale všech druhů zvířat.
Hlavní rozdíl oproti tradičnímu, čistě organickému nebo konvenčnímu způsobu produkce masa, je způsob krmení. Zvířata jsou krmena výhradně krmnými směsmi Qualivo, senem nebo slámou. Krmivo je vyráběno buď přímo společností Hofmann Nutrition AG, nebo je mícháno podle jejích receptur. Obsahuje striktně kontrolované komponenty, které jsou optimálně přizpůsobeny věku a vývoji zvířat. Qualivo zvířata jsou vždy perfektně krmena a vybalancována.

Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 1–5 °C.
Výrobce
Ing. Karel Horák
Žehuň 116
289 05 Žehuň
Česká republika
Durability
Composition
| Vepřové maso | 74 % |
| Hovězí maso | 11 % |
| Sůl | |
| Voda | |
| Kutrovací směs | |
| Modifikovaný bramborový škrob | |
| Rostlinná vláknina | |
| Nativní bramborový škrob | |
| Zahušťovadlo | |
| E412 - Guma guar | |
| Dextróza | |
| Koření | |
| Pepř | |
| Česnek | |
| Paprika | |
| Stabilizátor | |
| E451 - Trifosforečnany | |
| Látka zvýrazňující chuť a vůni | |
| E621 - L-glutaman sodný | |
| Aroma | |
| Antioxidant | |
| E301 - Askorban sodný | |
| Hemoglobin | |
| Barvivo | |
| E120 - Kyselina karmínová, karmíny | |
| dusitanová sůl | |
| Show all |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 1126.8 kJ/269 kCal |
| Fats | 21 g |
| including saturated fatty acids | 8.8 g |
| Carbohydrates | 0.6 g |
| including sugars | 0 g |
| Protein | 20 g |
| Salt | 2 g |
| Fibre | 0 g |