Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

Father´s Coffee Roastery

Father´s Coffee Roastery Decaf

300 g
CZK 474.90 CZK 1,583.00 /kg

Delivery within 60 minutes

400+ customers have in favorites

Country: Colombia,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Připravte si šálek vynikající kávy, kterou si vychutná úplně každý. Šálek této kávy se s klidem může stát vaším před spánkovým rituálem. Jeho název ATUNKAA, totiž v překladu znamená “spánek a ospalé sny”.

Bezkofeinová káva z produkce Siruma Coffee, která pochází z okolí malého kolumbijského městečka Argelia, se vyznačuje unikátním chuťovým profilem, ve kterém můžete cítit pomerančový koláč, třtinový cukr a bílý čaj. Při výběru bylo pro pražírnu důležité použití přírodního procesu odstranění kofeinu (sugar cane) a skvělá chuť

Charakteristika:

  • Odrůda: Castillo, Caturra, Colombia
  • Zpracování: Promyté – sugar cane decaf
  • Země: Kolumbie
  • Oblast: Piendamó, Cauca
  • Zpracovatelský závod: Siruma coffee
  • Nadmořská výška: 1700 – 1900 m.n.m.

Společnost Siruma Coffee vznikla před pěti lety se záměrem exportovat kávu vysoké kvality ze tří regionů Kolumbie – Cauca, Caldas a Tolima. S důrazem na sociální aspekt a transparentnost spolupracují převážně s indiánskými komunitami, které pěstují skvělou kávu, ale potřebují pomoct s jejím prodejem a vývozem. Název Siruma pochází z jazyka Wayuunaiki (indiánské obyvatelstvo severní Kolumbie) a znamená “nebe a obloha”. 


Káva se sklízí velmi zralá, takže obsah cukru je vyšší. Na začátku zpracování se v nádržích s vodou odstraní tzv. „floaters“, aby se pro další zpracování použily jen ty nejlepší třešně. Ty jsou dále přemístěny do mechanického sila, kde je teplota 28°C a po dobu přibližně 48h se káva dehydratuje na 20 % vlhkosti. Další fází je proces vlhké oxidace: 24hodinová fermentace v uzavřených 25kg sáčcích (podobných GrainPro). Posledním krokem v procesu je sušení, které probíhá ve dvou krocích. Nejprve jsou třešně přemístěny zpět do mechanického sila, kde se suší při teplotě 37°C, dokud se vlhkost nedostane na 15 %. Nakonec se dosuší v parabolických sušičkách na 10 % vlhkost.
Kofeinu byla káva zbavena v závodě DESCAFENOL udržitelným a přírodním způsobem, pomocí výtažku z cukrové třtiny.

Použití

Doporučujeme pro přípravu espressa.

O výrobci

Father´s Coffee Roastery je malá rodinná firma, velký splněný sen. Táta poctivě praží, máma vášnivě ochutnává a přibývající děti všemu nadšeně přihlíží. Pro zakladatele byla káva láskou na první “pohled” a od roku 2013 se všechno v jejich životě točí okolo výběrové kávy. První espresso z výběrové kávy byla Keňa. Zakladatele překvapila jeho chuť. Čistá, ovocná a sladká. Takovou kávu si zamilovali a pár měsíců nato založili značku Cokafe. Ve vlastních kavárnách v Ostravě pracovali několik let. Za barem, v kuchyni a všude kde bylo potřeba. Na čas odjeli do Berlína a jako baristé pracovali u FiveElephant. Tam vznikaly první myšlenky na vlastní pražírnu. Lákala je ta proměna zelených zrnek, vůně pražení i přiblížení se k farmám a samotné kávě. Dva roky na to se sen stal skutečností a na jaře 2018 na vlastní pražičce Diedrich upražili první kafe pod značkou Father’s Coffee.

Skladování

Skladujte na suchém a chladném místě. 

Výrobce

Father’s Coffee Roastery s.r.o.
Mitrovická 128/66
724 00 Ostrava
Česká republika

Composition

Arabica100 %