Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

Father´s Coffee Roastery

Father´s Coffee Roastery Columbia Inza

300 g
CZK 464.90 CZK 1,549.67 /kg

Delivery within 60 minutes

200+ customers have in favorites

Country: Colombia,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Zrnková káva s tóny pomeranče, lipového květu, sušených fíků a badyánu. Káva Regional Inzá je směs různých odrůd kávy, které se pěstují v oblasti Inzá v Kolumbii a tvoří charakteristický chuťový profil. Mezi typické odrůdy kávy, které se v této oblasti pěstují, patří například Caturra, Colombia, Typica a Bourbon.

  • Oblast: Inzá, Cauca
  • Zpracovatelský závod: Regional Inzá
  • Nadmořská výška: 1500–2100 m.n.m.
  • Zpracování: Promyté

Obec Inzá v provincii Cauca se rozkládá vysoko na Kolumbijské náhorní plošině zvané "Macizo Colombiano". Inzá je známá především díky své bohaté domorodé historii a výborné kávě. Historie Inzá sahá až do roku 1577, kdy zde Španěl Sancho García de Espino založil tábor. 11. července 2003 bylo založeno sdružení ASORCAFE v městečku Pedegral nedaleko Inzá s cílem pomoci lokálním farmářům a producentům, aby mohli pěstovat a prodávat svou kávu jako výběrovou. Poskytli jim proto rámec a strukturu pro další vzdělávání a rozvoj pro zlepšení ekonomických a sociální podmínek jejich práce. V současné době má sdružení 290 členů. 

Káva se zde tradičně zpracovává promytou metodou. Po sklizni se kávové třešně zbaví slupek a fermentují po dobu 20–40 hodin, v závislosti na místním prostředí. Poté se káva promyje, odstraní se z ní nezralá zrna a následně se v parabolických sušičkách suší 8 až 15 dní dle počasí.

Použití

Doporučujeme pro přípravu filtrovanými metodami, jako Aeropress, Chemex, French Press, V60, Vacuum Pot a Moka Pot.

O výrobci

Father´s Coffee Roastery je malá rodinná firma, velký splněný sen. Táta poctivě praží, máma vášnivě ochutnává a přibývající děti všemu nadšeně přihlíží. Pro zakladatele byla káva láskou na první “pohled” a od roku 2013 se všechno v jejich životě točí okolo výběrové kávy. První espresso z výběrové kávy byla Keňa. Zakladatele překvapila jeho chuť. Čistá, ovocná a sladká. Takovou kávu si zamilovali a pár měsíců nato založili značku Cokafe. Ve vlastních kavárnách v Ostravě pracovali několik let. Za barem, v kuchyni a všude kde bylo potřeba. Na čas odjeli do Berlína a jako baristé pracovali u FiveElephant. Tam vznikaly první myšlenky na vlastní pražírnu. Lákala je ta proměna zelených zrnek, vůně pražení i přiblížení se k farmám a samotné kávě. Dva roky na to se sen stal skutečností a na jaře 2018 na vlastní pražičce Diedrich upražili první kafe pod značkou Father’s Coffee.

Skladování

Skladujte na suchém a chladném místě. 

Výrobce

Father’s Coffee Roastery s.r.o.
Mitrovická 128/66
724 00 Ostrava
Česká republika

Composition

Arabica100 %