Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

Lagris

Lagris rice parboiled with Indian rice (cooking bags)

400 g
CZK 72.90 CZK 182.25 /kg

Delivery within 60 minutes

40+ customers buy regularly

Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Směsná rýže kombinuje speciálně zpracovanou parboiled a divokou dlouhozrnnou indiánskou rýži, která je ve skutečnosti semeny severoamerické vodní trávy. Zpracování parboiled rýže spočívá v užití vysokého tlaku, díky kterému vitaminy, minerály i stopové látky prostoupí ze slupky do samotného zrna. 

Použití

Sáček s rýží propláchněte a vložte do neosolené vroucí vody (1 sáček na 1 litr vody). Vařte pod pokličkou na mírném plameni  20–25 minut, dokud rýže nezměkne. Sáček vytáhněte a přebytečnou vodu nechejte odkapat. Sáček v horní části roztrhněte nebo rozstřihněte a rýži servírujte.

O výrobci

Název firmy Podravka je odvozen od obyvatelek regionu Podravina v Chorvatsku, kde má společnost svou centrálu. Vznikla v roce 1947, kdy bratři Wolfové začali se zpracováním a prodejem ovoce. Později se stala známou v Chorvatsku i v zahraničí svou výrobou univerzálních kořenících směsí značky Vegeta, která je vyvážena již více než padesát let do více než 40 zemí po celém světě, do všech kontinentů. Dnes není Podravka známá jen svou značkou Vegeta, ale také svými dalšími značkami Dolcela, Lino, Eva, Fant, Kviki a dalších.

Skladování

Skladujte v suchu při pokojové teplotě.

Výrobce
Podravka – Lagris a. s.
Dolní Lhota 39 
763 23 Dolní Lhota u Luhačovic
Česká republika

Composition

Rýže dlouhozrnná parboiled
Rýže dlouhozrnná pololoupaná indiánská

Nutritional values per 100 g

Energy value1475 kJ/347 kCal
Fats0.5 g
including saturated fatty acids0.1 g
Carbohydrates77 g
including sugars0.7 g
Protein8.6 g
Salt0.01 g
Fibre1.3 g

Allergens

May contain traces of:
Cereals (gluten)
Eggs
Milk
Always check the allergens content on the product packaging before consumption.