Skip navigation
  • Ještě něco na poslední chvíli? Doobjednávejte 24 hodin před doručením!
    Show more
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

FOR 4 SHEETS
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 500 g hladké mouky a mouka na podsypání těsta
  • 80 g olivového oleje
  • 20 g čerstvého droždí
  • 2 lžičky najemno nakrájených lístků čerstvého rozmarýnu
  • 10 g soli

YOU ALSO NEED

  • pečicí papír

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Chuťové pohárky na začátku jídla nejlépe naladíte svěžím šumivým vínem.

INSTRUCTIONS

  • 1
    V míse robota smícháme 350 ml studené vody, mouku, olej a rozdrobené droždí. Mícháme 3 minuty pomalu a poté 3 minuty rychle. Přidáme sůl a mícháme další 2 minuty rychle. Přidáme nasekaný rozmarýn a mícháme rychle 1 minutu.
  • 2
    Posypeme vál moukou a vyklopíme na něj zamíchané těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme zrát 30–45 minut, než zdvojnásobí svůj objem.
  • 3
    Vyzrálé těsto rozválíme na placku silnou 0,5 cm a hladkým rádýlkem nakrájíme proužky silné 0,5 cm. Přeneseme je na plechy vyložené pečicím papírem a necháme kynout 30 minut.
  • 4
    Troubu rozehřejeme na 180 ºC.
  • 5
    Jakmile je trouba horká, rozprašovačem postříkáme stěny vodou, až se začne tvořit pára. Ihned do ní vložíme plechy, zavřeme rychle troubu a pečeme 2 minuty. Poté teplotu stáhneme na 160 ºC a pečeme 25 minut dozlatova.
     
     
Tip
Grissini, když je zlomíte, musí po upečení křupnout.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

YOU ALSO NEED

PAIRING DISHES WITH WINE