Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR ROLLS
- 12 ks rýžového papíru na nesmažené závitky
- 36 ks vařených krevet
- 1 okurka
- 1 mrkev
- 1 balení rýžových nudlí tenkých
- perila
INGREDIENTS FOR SWEET&SOUR DIP – Nước chấm
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 chilli paprička
- 2 stroužky česneku
- Šťáva z 1 limetky
INSTRUCTIONS
- 1Nudle vložíme do vařící vody a necháme 3 minuty odpočinout pod poklicí. Poté je zkontrolujeme, scedíme a propláchneme studenou vodou. Nudle lze i uchovávat v misce s malým množství studené vody, aby se neslepily.
- 2Zeleninu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na „julienne“ – úzké, dlouhé nudličky.
- 3Do široké mísy nebo pánve napustíme teplou vodu a na okamžik vložíme rýžový papír. Postačí 10 vteřin. Namočený papír poté položíme na přípravnou plochu a začneme na něj vrstvit suroviny. Pořadí při vrstvení záleží na tom, jakého efektu chcete docílit. Krásné je, když krevety prosvítají.
- 4Neklaďte náplň zcela k okrajům, spíše do středu. Dva okraje přeložíme přes náplň a zavineme rolku.
- 5Při přípravě zálivky nakrájíme na plátky chilli a česnek, přidáme 4 lžíce vody a smícháme s ostatními surovinami.
Tip
Doba přípravy a vaření je 60 minut.

Lukáš Neckář
Lukáš Neckář has specialized in Asian cuisine for quite a number of years. Initially as a sushi master, later as a head chef, he worked for restaurants like Sushitime, Soho, Ambiente, or Sushi v Dushi. He also leads Asian cuisine courses at Chefparade.
