Skip navigation

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR ROLLS

  • 12 ks rýžového papíru na nesmažené závitky
  • 36 ks vařených krevet
  • 1 okurka
  • 1 mrkev
  • 1 balení rýžových nudlí tenkých
  • perila

INGREDIENTS FOR SWEET&SOUR DIP – Nước chấm

  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 chilli paprička
  • 2 stroužky česneku
  • Šťáva z 1 limetky
 

INSTRUCTIONS

  • 1
    Nudle vložíme do vařící vody a necháme 3 minuty odpočinout pod poklicí. Poté je zkontrolujeme, scedíme a propláchneme studenou vodou. Nudle lze i uchovávat v misce s malým množství studené vody, aby se neslepily.
  • 2
    Zeleninu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na „julienne“ – úzké, dlouhé nudličky.
  • 3
    Do široké mísy nebo pánve napustíme teplou vodu a na okamžik vložíme rýžový papír. Postačí 10 vteřin. Namočený papír poté položíme na přípravnou plochu a začneme na něj vrstvit suroviny. Pořadí při vrstvení záleží na tom, jakého efektu chcete docílit. Krásné je, když krevety prosvítají.
  • 4
    Neklaďte náplň zcela k okrajům, spíše do středu. Dva okraje přeložíme přes náplň a zavineme rolku.
  • 5
    Při přípravě zálivky nakrájíme na plátky chilli a česnek, přidáme 4 lžíce vody a smícháme s ostatními surovinami.
Tip
Doba přípravy a vaření je 60 minut.
Lukáš Neckář
Lukáš Neckář has specialized in Asian cuisine for quite a number of years. Initially as a sushi master, later as a head chef, he worked for restaurants like Sushitime, Soho, Ambiente, or Sushi v Dushi. He also leads Asian cuisine courses at Chefparade.

INGREDIENTS FOR ROLLS

INGREDIENTS FOR SWEET&SOUR DIP – Nước chấm