- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Černý kořen je zdraví prospěšná zelenina s lahodnou chutí. Svým tvarem připomíná dlouhou mrkev, je však černý. Na povrchu jsou patrné jemné proužky. Pod černou slupkou má bílou dužinu. Chutí připomíná pastinák nebo jemnější petržel, vařený pak i loupané mandle.
Použití
Černý kořen se dá konzumovat čerstvý, vařený, gratinovaný i smažený. Zpracovává se obdobně jako chřest. Zajímavou chuť dodá polévkám v kombinaci s kořenovou a jarní zeleninou. Bílá dužina na vzduchu hnědne, proto se loupaný kořen ihned vkládá do vody s citronovou šťávou nebo octem, příp. do mléka.
Tip: Vyzkoušejte s námi tuto jednoduchou, nevšední pomazánku z černého kořene.
Černý kořen očistíme, oškrábeme a najemno nastrouháme. Zakapeme citronovou šťávou a smícháme s bílým jogurtem nebo kysanou smetanou. Posolíme, popepříme, můžeme přidat i nasekanou petrželku a podáváme s čerstvým pečivem.
Přejeme dobrou chuť.
Skladování
Uchovávejte v chladu jako běžnou kořenovou zeleninu.