Černý kořen, balení

250 g
39,90 Kč 159,60 Kč/kg
Země původu: Belgie,

Nakupujte přímo z receptů za pár sekund

Černý kořen je zdraví prospěšná zelenina s lahodnou chutí. Svým tvarem připomíná dlouhou mrkev, je však černý. Na povrchu jsou patrné jemné proužky. Pod černou slupkou má bílou dužinu. Chutí připomíná pastinák nebo jemnější petržel, vařený pak i loupané mandle.

Použití

Černý kořen se dá konzumovat čerstvý, vařený, gratinovaný i smažený. Zpracovává se obdobně jako chřest. Zajímavou chuť dodá polévkám v kombinaci s kořenovou a jarní zeleninou. Bílá dužina na vzduchu hnědne, proto se loupaný kořen ihned vkládá do vody s citronovou šťávou nebo octem, příp. do mléka.

Tip: Vyzkoušejte s námi tuto jednoduchou, nevšední pomazánku z černého kořene.

Černý kořen očistíme, oškrábeme a najemno nastrouháme. Zakapeme citronovou šťávou a smícháme s bílým jogurtem nebo kysanou smetanou. Posolíme, popepříme, můžeme přidat i nasekanou petrželku a podáváme s čerstvým pečivem.

Přejeme dobrou chuť.

Skladování

Uchovávejte v chladu jako běžnou kořenovou zeleninu.

 

Složení

Černý kořen