
Qualivo
Qualivo Gothajský salám
cca 0,5 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 8 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Gothajský salám značky Qualivo vyrobený z hovězího a vepřového masa v optimálním poměru, protkaný drobnými tukovými zrnky.
- výjimečně jemné a chutné
- atraktivní struktura a barva bez nežádoucích pachutí (obzvláště u tuku)
- vysoký kulinářský zážitek
Qualivo je prémiové maso produkované podle unikátní švýcarské metody krmení a chovu s důrazem na imunitu a zdraví zvířat. Výsledkem je velice křehké, lehce stravitelné maso s krátkou dobou kuchyňské úpravy.
Vepřové maso pochází z českého chovu v Choťovicích. Zvířata jsou pod pravidelnou kontrolou veterinární správy a všechny prasničky jsou pravidelně měřeny ultrazvukem s cílem optimalizovat výšku špeku a podíl libové svaloviny. Zmodernizované stáje nabízí zvířatům pohodlné a bezstresové ustájení.
Použití
Před konzumací nechte natemperovat při pokojové teplotě. Nejlépe si ho vychutnáte nakrájený na tenké plátky s octem a cibulí nebo na chlebu s hořčicí. Využít ho můžete při přípravě tradičního leča nebo čočky.
Tip! Připravte si zeleninové lečo podle následujícího receptu:
Oloupejte cibuli a nakrájejte jí na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejte máslo a nechte cibuli zpěnit. Přidejte na kostky nakrájený gothaj a zlehka ho osmahněte. Postupně přidejte na větší kousky pokrájenou papriku. Přidejte sůl, pepř a sladkou, lahůdkovou papriku podle vaší chuti. Vše důkladně promíchejte, přikryjte poklicí a nechte chvíli dusit. Asi po 2–3 minutách přidejte pokrájená rajčata, promíchejte e a opět na chvíli přikryjte poklicí. Před dokončením vmíchejte vidličkou rozmíchaná vajíčka a necháme je zatuhnout. Lečo podávejte s krajícem čerstvého chleba nebo vařenými bramborami.
O výrobci
Maso z Choťovic je rodinná farma zabývající se především chovem a porážkou prasat. Další činností je porcování nejen vepřového, ale všech druhů zvířat.
Hlavní rozdíl oproti tradičnímu, čistě organickému nebo konvenčnímu způsobu produkce masa, je způsob krmení. Zvířata jsou krmena výhradně krmnými směsmi Qualivo, senem nebo slámou. Krmivo je vyráběno buď přímo společností Hofmann Nutrition AG, nebo je mícháno podle jejích receptur. Obsahuje striktně kontrolované komponenty, které jsou optimálně přizpůsobeny věku a vývoji zvířat. Qualivo zvířata jsou vždy perfektně krmena a vybalancována.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 1–5 °C.
Výrobce
Ing. Karel Horák
Žehuň 116
289 05 Žehuň
Česká republika
Trvanlivost
Vepřové maso 34%, sádlo 24%, hovězí maso 21,6%, sůl, voda modifik.bramb.škrob, rostlinná vláknina, nativní bramb.škrob, zahuštovadlo guma guar, dextroza, stabilizator E452, regulátor kyselosti E575, E330, antioxidant E300, extrakt z koření, koření (pepř, česnek, paprika, muškátový květ, kmín), maltodextrin, antioxidant E300, aroma, paprikový extrakt, barivov E120, dusitanová sůl, technologický obal.
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1491 kJ/356 kCal |
Tuky | 30 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 10 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 12 g |
Sůl | 2 g |
Vláknina | 0 g |