

Masi
Masi Costasera Amarone della Valpolicella Classico
0,75 lDoručení už do 60 minut
AI Souhrn
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Luxusní červené víno pro všechny příznivce výrazných vín. Toto vynikající víno s intenzivním buketem nabízí čerstvou vůni vyzrálého ovoce s tóny sladké čokolády. Na patře je víno kulaté a plné, s velmi koncentrovanou ovocnou chutí, měkkými tříslovinami a velmi dlouhým závěrem. Víno bylo vyráběno klasickou Amarone metodou sušení hroznů, hrozny jsou tak velmi koncentrované. Výsledné víno pak zrálo v dubových sudech.
Víno je vhodné k dekantaci i archivaci po dobu 7–30 let.

Charakteristika vína
- Odrůda: Corvina, Rondinella, Molinara
- Dodávaný ročník: 2019 / 2020
- Oblast: Veneto
- Výše zbytkového cukru: Suché
- Obsah alkoholu: 15 % obj.
Hodnocení vína kritiky
- James Suckling je americký kritik pro víno a doutníky a bývalý vedoucí redaktor a šéf Evropské kanceláře Wine Spectator a také evropský redaktor časopisu Cigar Aficionado. Suckling je mezinárodně považován za jednoho z nejvlivnějších světových kritiků vína a za nejzkušenějšího kritika historických doutníků. James Suckling u tohoto vína hodnotil ročník 2013 94 body.
- Společnost The Wine Enthusiast byla založena v roce 1988 a nabízí informace o víně a lihovinách s recenzemi a články na okrajová témata pro víno jako je zábava, cestování, restaurace a významní sommeliéři. The Wine Enthusiast u tohoto vína hodnotila ročník 2013 93 body.
- The Wine Spectator je americký časopis o životním stylu, který se zaměřuje na víno a vinařskou kulturu a uděluje hodnocení určitým druhům vína. The Wine Spectator u tohoto vína hodnotil ročník 2013 91 body.
Snoubení s pokrmem
Doporučujeme podávat s červeným masem, zvěřinou a zralými sýry.
O vinařství
Světoznámé vinařství, které bylo založeno v 18. století, patří rodině Boscaini již po šest generací. Základní myšlenkou výroby vína je zdůraznění osobitosti jednotlivých vín při zachování charakteru oblasti Veneto. V Masi Agricola se zpracovávají hrozny z vlastních vinic pomocí starých tradičních technik i pomocí supermoderní technologie.

Skladování
Skladujte v suchu, při teplotě 1–30 °C.
*Kvalitní víno jako přírodní produkt každým rokem změní ročník, při širokém sortimentu vín může docházet ke změnám rychleji, než se stačí aktualizovat internetová nabídka Pokud dojde ke změně ročníku v době objednávky, je automaticky dodán nejblíže následující ročník téhož vína.
Výrobce
Masi Agricola
Via Monteleone 26
37015 Sant'Ambrogio di Valpolicella – Verona
Itálie
masi@masi.it
100% réva vinná
Alergeny
| Oxid siřičitý a siřičitany |