Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 kachní nebo husí prsa
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 cm oddenku zázvoru
- 1/2 lžičky soli
- 200 ml kachního, husího nebo alespoň kuřecího vývaru
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Z prsou sejměte kůži. Cibuli překrojte napůl a poté nakrájejte na tenké půlměsíčky. Jeden stroužek česneku nakrájejte nahrubo a polovinu zázvoru oloupejte a nastrouhejte najemno.
- 2Kůži vložte do kastrůlku sádlem dolů, zasypte ji cibulí, česnekem a zázvorem a nechte na mírném žáru 10 minut zvolna povolit a měknout. Kůže během té doby pustí tuk. Poté zvyšte žár na středně silný a ještě 5 minut za občasného míchání opékejte.
- 3Zatímco cibule s ostatními surovinami měkne, podrťte zbývající česnek, zázvor a sůl v hmoždíři a touto směsí potřete povrch prsou.
- 4Jakmile se cibule s ostatními surovinami opeče dozlatova, odstraňte z kastrůlku kůži, už ji nebudete potřebovat. Vložte prsa masem po kůži dolů a nechte je zprudka opéct, až se česnek rozvoní. Zalijte vývarem do poloviny výšky masa, zakryjte poklicí, trochu s kastrůlkem zatřeste a vložte do trouby. Pečte 30 minut při 180 stupních, poté snižte teplotu na 150 stupňů a dopečte ještě dalších 20-25 minut podle velikosti masa.
- 5Upečené maso rozkrájejte na plátky. Výpek rozmixujte dohladka, případně ještě přeceďte a podávejte jako omáčku. K bejlíku se hodí především vařené nebo opékané brambory a červené zelí.

Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.