• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g vyzrálého hovězího nízkého roštěnce
  • 100 g žampionů
  • 1 cibule
  • 1/2 citronu
  • 1/2 kelímku tučné zakysané smetany
  • 1 lžíce oleje nebo másla
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Maso nakrájejte na centimetrové plátky, odřízněte zbytky tukového krytí a poté ještě překrájejte na tenké, půl až jeden centimetr silné nudličky. Promíchejte je s dvěma velkými špetkami soli, trochou pepře a nechte zatím stát stranou.
  • 2Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte na půlměsíčky. Z hub odřízněte zaschlý, tužší konec nožičky, rychle je opláchněte od zbytků substrátu a pak nakrájejte na čtvrtky nebo půlky podle velikosti. Do misky vymáčkněte šťávu z citronu, přilijte asi 100 ml studené vody a nakrájené houby v této vodě omočte ze všech stran. Zabráníte tím jejich hnědnutí na řezu a později i šednutí v pánvi. Po chvíli zase sceďte, jsou to přeci jen houby a tudíž sají a sají.
  • 3V pánvi rozehřejte máslo, až zpění, případně jen zahřejte olej. Přidejte okapané houby a na středně silném plameni je nejprve nechte pustit tekutinu, pak tekutinu odpařte a přidejte cibuli. Obojí společně za občasného promíchání opečte do hnědé, zlatavé barvy. Poté vyjměte stranou.
  • 4Pokud v pánvi nezůstal žádný tuk, ještě půl lžíce přidejte. Hodně rozehřejte pánev a vhoďte maso, rozložte ho rovnoměrně po celém dnu. Bez promíchávání nechte maso pořádně na spodní straně opéct dohněda, poté jemně obraťte a ještě chvíli opečte i z druhé strany. Nudličky jsou velmi tenké, takže mají sklon k okamžitému vysušení, proto to nepřežeňte. Bude vám stačit doslova pár minut.
  • 5Maso vyjměte stranou k opečeným houbám a cibuli. Pánev vraťte na plotýnku a vlijte do ní 100 ml vody (nebo lépe vývaru) a nechte téměř všechnu prudce odpařit, tím se uvolní přípečky ze dna pánve. Vmíchejte smetanu a vypněte plotýnku. Jakmile se smetana prohřeje, vraťte do pánve její původní obsah a promíchejte. Zakryjte a nechte 5 minut stát někde stranou, ale už nevařte. Podávejte například s rýží, zasypané zelenou petrželkou pro živější barvu.
Kuchařka pro dceru

Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

300 g vyzrálého hovězího nízkého roštěnce

Nízký roštěnec v celku bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g žampionů

Žampiony čerstvé celé bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

1 cibule

 

1/2 citronu

 

1/2 kelímku tučné zakysané smetany

 

1 lžíce oleje nebo másla

 

čerstvě mletý pepř

 

sůl