Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 díl neloupaných (natural) ořechů, ideálně lískové nebo mandle
- 1 díl slunečnicových semínek
- ½ dílu dýňových semínek
- 2 lžíce rozehřátého kokosového oleje
- 2 lžíce medu nebo javorového, agávového či čekankového sirupu
- 1 díl strouhaného kokosu
- 2 díly ovesných vloček
- 2 lžíce tmavého třtinového cukru
SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ
- Čerstvé ovoce
- Bílý jogurt
SUROVINY K TIPU
- Hořká čokoláda
- Mrazem sušené ovoce
- Pečené kokosové lupínky
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
- Zavařovací sklenice
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
750 ml (sklenice)
- 11 díl = plný hrnek o objemu 100 ml
POSTUP
- 1Odměřte všechny sypké suroviny na granolu kromě kokosu pomocí hrníčku a smíchejte v míse. Přidejte kokosový olej, důkladně promíchejte. Nakonec přimíchejte ještě med či sirup.
- 2Rozmístěte směs na plech vyložený papírem na pečení do jedné vrstvy a vložte do trouby předehřáté na 150 stupňů Celsia. Po deseti minutách promíchejte a pečte dalších 5-10 minut.
- 3Když už granola krásně voní a tmavne, přimíchejte na poslední 3 minuty ještě strouhaný kokos. Déle ho nepečte, spálil by se.
- 4Vyjměte z trouby a nechte zchladnout. Přendejte do sklenice, kde granola vydrží 14 dní, maximálně měsíc.
- 5Servírujte s bílým jogurtem, ovocem, čokoládou a čímkoli, co máte rádi.
Tip
Do vychladlé granoly můžete přimíchat nasekanou hořkou čokoládu, mrazem sušené ovoce či pečené kokosové lupínky.

MENU od Koko
Veronika „Koko“ Šmehlíková je úspěšná blogerka a moderátorka, držitelka ocenění Blogerka i Foodblogerka roku, kterou znáte z Evropy 2 a vlastních pořadů MENU domů a MENU podle Koko.