Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 díl neloupaných (natural) ořechů, ideálně lískové nebo mandle
  • 1 díl slunečnicových semínek
  • ½ dílu dýňových semínek
  • 2 lžíce rozehřátého kokosového oleje
  • 2 lžíce medu nebo javorového, agávového či čekankového sirupu
  • 1 díl strouhaného kokosu
  • 2 díly ovesných vloček
  • 2 lžíce tmavého třtinového cukru

SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ

  • Čerstvé ovoce
  • Bílý jogurt

SUROVINY K TIPU

  • Hořká čokoláda
  • Mrazem sušené ovoce
  • Pečené kokosové lupínky

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení
  • Zavařovací sklenice

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

 

750 ml (sklenice)

  • 1
    1 díl = plný hrnek o objemu 100 ml

POSTUP

  • 1
    Odměřte všechny sypké suroviny na granolu kromě kokosu pomocí hrníčku a smíchejte v míse. Přidejte kokosový olej, důkladně promíchejte. Nakonec přimíchejte ještě med či sirup.
  • 2
    Rozmístěte směs na plech vyložený papírem na pečení do jedné vrstvy a vložte do trouby předehřáté na 150 stupňů Celsia. Po deseti minutách promíchejte a pečte dalších 5-10 minut.
  • 3
    Když už granola krásně voní a tmavne, přimíchejte na poslední 3 minuty ještě strouhaný kokos. Déle ho nepečte, spálil by se.
  • 4
    Vyjměte z trouby a nechte zchladnout. Přendejte do sklenice, kde granola vydrží 14 dní, maximálně měsíc.
  • 5
    Servírujte s bílým jogurtem, ovocem, čokoládou a čímkoli, co máte rádi.
Tip
Do vychladlé granoly můžete přimíchat nasekanou hořkou čokoládu, mrazem sušené ovoce či pečené kokosové lupínky.
MENU od Koko
Veronika „Koko“ Šmehlíková je úspěšná blogerka a moderátorka, držitelka ocenění Blogerka i Foodblogerka roku, kterou znáte z Evropy 2 a vlastních pořadů MENU domů a MENU podle Koko.

SUROVINY

SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ

SUROVINY K TIPU

JEŠTĚ POTŘEBUJETE