Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 750 g jehněčí maso
- 15 celých malých cibulek
- 10 cherry rajčat
- 4 menší brambory
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- Snítka hladkolisté petrželky
- Větvička čerstvého rozmarýnu
- Větvička čerstvého tymiánu
- Větvička čerstvé majoránky
- Česnekový olivový olej extra vergine
- Sůl
- Pepř černý mletý
SUROVINY NA POKLICI Z TĚSTA
- Droždí
- Hladká mouka
- Voda
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do širokého měděného hrnce dáme česnekový olej, na olej klademe na čtvrtky oloupané a nakrájené brambory, celé cibulky a cherry rajčátka.
- 2Posypeme asi dvěma lžícemi najemno nakrájené cibule, nahrubo nasekanou petrželkou a ostatními bylinkami.
- 3Maso z jehněte rozkrájíme na menší porce, přidáme do hrnce, přelijeme olivovým olejem. Rukama v kastrolu ještě syrové promícháme. Podlijeme vodou, zakryjeme poklicí a lehce zarestujeme do změknutí surovin.
- 4Kastrol přendáme s poklicí do rozpálené trouby péct na alespoň 220 °C asi 10 minut.
- 5Vyjmeme z trouby a poklici vyměníme za tenký plát těsta na klasický italský bílý chléb, který po stranách k hrnci přimáčkneme, aby přilnul. Dopečeme ještě 15 minut a pokrm je hotov.

Manu a Matěj
Profláklé duo zpěvák Matěj Ruppert a kuchař Emanuel Ridi přinášejí na váš stůl tu pravou Itálii. Vyzkoušejte autentické recepty z televizní obrazovky i ve své kuchyni.