Přeskočit navigaci
  • Naši milí zákazníci, zájem o naši službu je teď obrovský a časová okna mizí rychleji než cukroví ze stolu. Pokud vám žádné nevyhovuje, nezoufejte!
    Zobrazit více

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

INGREDIENCE

  • 90 g rozpuštěného másla
  • 2 vajíčka
  • 140 g třtinového cukru
  • 205 g hladké mouky
  • 40 g kakaa
  • lžičku prášku do pečiva
  • půl lžičky jedlé sody
  • špetku soli
  • cca 50 g moučkového cukru na obalení

POSTUP

  • 1
    Rozpuštěné máslo prošlehejte společně s vajíčky a třtinovým cukrem. Ve vedlejší misce smíchejte mouku, kakao, kypřicí prášek, sodu a sůl. Do mokré směsi přidejte směs sypkých surovin míchejte, dokud se vše dokonale nespojí do hustého těsta. Mísu zakryjte potravinovou fólií a dejte odpočívat na hodinu do lednice.
  • 2
    Jakmile je těsto již odleželé, předehřejte troubu na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Pomocí lžičky vždy naberte kousek těsta, vytvořte z něj kuličky a řádně ji obalte v moučkovém cukru. Cukru musí být opravdu silná vrstva.
  • 3
    Rozprostřete na plech dále od sebe, vložte do rozpálené trouby a pečte cca 10 minut. Sušenky by po vyndání měly být měkké, a ještě lehce nedodělané. Jak budou chladnout, jejich povrch ztvrdne, takže budou křupavé, ale uvnitř budou stále krásně měkké a vláčné. Po vyndání z trouby je nechte vychladnout asi 3 minuty na plechu, poté nechte kompletně vychladnout na mřížce.

INGREDIENCE