Řeznictví a uzenářství U Dolejších

U Dolejších Davel wine sausage

ca. 0.64 kg

3 DAYS AVERAGE FRESHNESS

Save me for CZK 126.30

ca.

 CZK 149.00 CZK 233.90 /kg

Delivery within 60 minutes

200+ customers buy regularly

Country: Czech Republic, EU,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Vinná klobása vyrobená z vepřového a hovězího masa.

Vinná klobása je tradiční, česká pochoutka příbuzná bavorské, bílé klobáse. Vyrábí se podle vlastní receptury z jemně umleté směsi vepřového a hovězího masa, do které se přidají rohlíky namočené v mléce, bílé víno, muškátový květ a citrónová kůra. Hmota se poté naplní do přírodního střívka.

Klobása se nejčastěji stočí do spirály a po upečení získá červenou barvu. Komplexně tak připomíná Slunce, proto tradičně bývá servírována na vánoční tabuli jako oslava slunovratu.

Použití

Klobásy nejsou tepelně opracované, proto se musí tepelně upravit a zkonzumovat co nejdříve. Klobásu stočte do spirály, propíchněte špejlí a opeče na rozpáleném tuku. Nebo ji stočenou ve spirále obalte v trojobalu a můžete si jí vychutnat společně s bramborovým salátem.

Příběh Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH

Historie rodinné společnosti Dolejší se začala psát roku 1901, kdy si Jaroslav Dolejší, pradědeček současného majitele společnosti – Františka Dolejšího, splnil svůj sen s řeznickým a uzenářským obchůdkem. Jejich uzeniny se stále těší zachovaným, prvorepublikovým recepturám. Filozofie společnosti je postavena na třech pilířích, a to vítat nové trendy, ctít řeznické řemeslo a vážit si lidské práce.

Jak se to dělá?

Maso a uzeniny od Dolejších jsou výjimečné především díky zpracování samotných produktů. Maso pochází z velké části od českých farmářů. Uzeniny jsou vyráběny podle tradičních receptur, které se používaly již za první republiky. Při zpracování masa pečlivě sledují nejmodernější novinky ve výrobních technologiích, které jdou samozřejmě ruku v ruce s ochranou životního prostředí.

Co vám Rohlík přináší?

"Rohlík nám velmi pomáhá v prodeji produktů v místech, kam už zkrátka nedosáhneme. Bohužel není v našich silách udělat prodejnu v každém městě v ČR nebo v každém obvodu Prahy. Proto jsme rádi, že můžeme mít za partnera firmu, která dokáže uspokojit zákazníky v širším spektru."

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě 0–5 °C. Po otevření spotřebujte do 48 hodin.

Výrobce

U Dolejších
Na Javorce 303
252 06 Davle
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 3 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 3 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Vepřový bok30 %
Vepřová plec 23 %
Hovězí přední14 %
Pšeničná buchta8 %
Lepek
Víno5 %
E220 - Oxid siřičitý
Mléko5 %
Laktóza
Voda
Kuchyňská sůl
Dextróza
Směs koření
Cukr
Regulátor kyselosti
E330 - Kyselina citronová
Slunečnicový olej
Aroma
Jedlé skopové střevo

Nutritional values per 100 g

Energy value1070 kJ/258 kCal
Fats20 g
including saturated fatty acids8.6 g
Carbohydrates8.2 g
including sugars2.4 g
Protein11 g
Salt2 g
Fibre0 g

Allergens

Cereals (gluten)
Milk
Sulfur dioxide
Database of additives is provided by the Fair Food independent organization.
Always check the allergens content on the product packaging before consumption.