Skip navigation
  • Ještě něco na poslední chvíli? Doobjednávejte nejpozději 24 hodin před doručením!
    Show more
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

9 PIECES
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 480 g hladké mouky a mouka na podsypání těsta
  • 350 ml vlažného mléka
  • 15 g čerstvého droždí
  • 1 lžička cukru krupice
  • 15 g změklého másla
  • 1 hrst rýžové mouky na poprášení těsta
  • 3–4 lžíce rostlinného oleje na smažení
  • 10 g soli

SNOUBENÍ POKRMU S ČAJEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitním čajem.

INSTRUCTIONS

  • 1
    V míse smícháme 200 ml mléka, cukr a droždí a poté vmícháme zbývající mléko a změklé máslo.
  • 2
    Do mísy robota vsypeme mouku a sůl, promícháme a uprostřed uděláme důlek. Vlijeme do něj drožďovou směs a mícháme hnětacím hákem při středních otáčkách 10 minut, až je těsto hladké a elastické. Překryjeme ho čistou utěrkou a necháme zrát na teplém místě 60 minut, nebo než zdvojnásobí svůj objem.
  • 3
    Vál poprášíme hladkou moukou a vyklopíme na něj vyzrálé těsto. Vyválíme ho na plát silný 1,5 cm a pomoučeným vykrajovátkem z něj vykrojíme 9 koleček.
  • 4
    Plech vydatně poprášíme hladkou moukou.
  • 5
    Kolečka zaprášíme rýžovou moukou a položíme je na pomoučený plech. Přikryjeme je čistou utěrkou a necháme 30 minut kynout na teplém místě.
  • 6
    Na sporáku na středním ohni rozpálíme těžkou litinovou nebo ocelovou pánev a stáhneme oheň na třetinu. Do horké pánve vlijeme 1 lžíci oleje a převrátíme do ní kolečka těsta tak, aby se smažila nejprve strana posypaná rýžovou moukou.
  • 7
    Smažíme postupně pomalu 6–7 minut na každé straně dozlatova. Hotové muffiny necháme vychladnout na mřížce.
Tip
Na vykrajování budete potřebovat kulaté vykrajovátko Ø 8 cm. Pánev stačí olejem jen vymazat. Není třeba velkého množství tuku.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

SNOUBENÍ POKRMU S ČAJEM