Skip navigation

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 500 g kuřecích řízků
  • 500 ml kokosového mléka
  • olej na dno pánve
  • 1 vrchovatá lžíce kari pasty
  • 450 ml zeleninového vývaru
  • 2 ks citronové trávy
  • 5-10 ks sušených limetových listů
  • 4 lžíce cukru
  • 8 lžic rybí omáčky
  • 1–2 ks limetky (podle chuti)
  • thajská bazalka na ozdobu
  • 1 ks pak choi
  • 1 malá zelená cuketa
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • ½ pórku
  • 1 balení zelených fazolek, cca 300 g

PŘÍLOHA

  • Jasmínová rýže
 

INSTRUCTIONS

  • 1
    Na malém množství oleje osmažíme maso, a poté přidáme kari pastu. Ve chvíli, kdy jsou pasta a kuře dobře promíchány, zalijeme vývarem a přidáme kokosové mléko. Citronovou trávu v ruce nalámeme a společně se sušenými limetovými listy přidáme do pánve. Hned poté začneme ochucovat. Přidáme cukr, rybí omáčku a šťávu z limety. Až jako poslední přidáme zeleninu, kterou ale nevaříme déle než 2 minuty.
  • 2
    Limetové listy a citronová tráva se nekonzumují, před podáváním je tedy vyjmeme z hrnce. Do hotového kari vmícháme čerstvé bylinky (nekrájíme a nevaříme).
  • 3
    Podáváme s rýží.
Tip
Kari pastu přidávejte až na osmažené maso, aby se pasta nepřipálila a nezhořkla. Doba přípravy je 50 minut.
Lukáš Neckář
Lukáš Neckář has specialized in Asian cuisine for quite a number of years. Initially as a sushi master, later as a head chef, he worked for restaurants like Sushitime, Soho, Ambiente, or Sushi v Dushi. He also leads Asian cuisine courses at Chefparade.

INGREDIENTS

PŘÍLOHA