Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 6 celozrnných tortill (⌀ 25 cm)
- 1 větší avokádo (cca 200 g)
- 100 g balkánského sýra
- 1 lžíce zakysané smetany (12 % tuku)
- Šťáva z ½ limetky
- 1 hrst čerstvého koriandru (cca 5 g)
- 80 g čedaru
- 100 g mražené kukuřice (rozmražené)
- 220 g červených fazolí (scezených)
- 60 g nakládaných jalapeños papriček (lze vynechat)
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve začněte předehřívat troubu na 180–185 °C a připravte si plech (30 cm × 40 cm), který vyložte pečicím papírem. Tortilly nakrájejte na čtverce o velikosti cca 4cm × 4cm.
- 2Nakrájené tortilly rozprostřete na připravený plech, který vložte do trouby a pečte po dobu 8–9 minut při 180–185 °C. Zhruba v polovině pečení kousky tortill promíchejte, aby se rovnoměrně propekly.
- 3Mezitím si připravte dip: Avokádo oloupejte, zbavte pecky, nakrájejte na malé kostičky a vložte do středně velké misky. K avokádu najemno nastrouhejte balkánský sýr a přidejte zakysanou smetanu, šťávu z limetky, sůl a pepř a vše promíchejte. Koriandr nasekejte nahrubo a dejte stranou.
- 4Po upečení vyjměte plech z trouby a kousky tortill rozdělte na požadované porce. Na teplé tortilly najemno nastrouhejte čedar, přidejte dip z avokáda, kukuřici, scezené fazole, jalapeños papričky a nahrubo nasekaný koriandr a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.