Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4-6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients

  • 350 g oloupané cibule
  • 7 stroužků česneku
  • 400 g hlívy ústřičné
  • 2 snítky tymiánu
  • 2 stonky plocholisté petržele
  • 4 lístky bazalky
  • 60 g sádla
  • 3 lžičky drceného kmínu
  • 1,5 lžíce sladké papriky
  • špetka pálivé papriky
  • 30 g hladké mouky
  • 3 lžičky soli
  • 1 lžička pepře
  • 2 lžíce najemno nakrájené majoránky

YOU ALSO NEED

  • kuchyňský provázek

Instructions

  • 1
    Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli nakrájíme najemno. Z hlívy odkrojíme tuhý konec a nakrájíme ji na širší nudličky. Tymián, petržel a bazalku pevně svážeme kuchyňským provázkem.
  • 2
    V kastrolu na středním ohni rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a za občasného míchání ji orestujeme dozlatova. Přidáme česnek a promícháme. Přidáme hlívu a promícháme. Přidáme kmín, sladkou i pálivou papriku a opět promícháme. Přidáme mouku a mícháme 1 minutu.
  • 3
    Přidáme svazek bylin, zalijeme 750 ml vroucí vody, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, oheň stáhneme na třetinu a vaříme 14 minut. Přidáme majoránku a vaříme další 2 minuty. Hotovou polévku v případě potřeby dochutíme solí.
Tip
Polévka skvěle chutná s čerstvým chlebem. Dvě lžíce čerstvé majoránky můžete nahradit jednou lžící sušené majoránky.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

Ingredients

YOU ALSO NEED