Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

approx. 2 l BROTH
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 100 g stonku řapíkatého celeru
  • 100 g oloupané petržele
  • 50 g očištěného fenyklu
  • 150 g bílé části pórku
  • 60 g oloupané cibule
  • 60 g žampionů
  • 30 g másla
  • sůl
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 5 kuliček černého pepře
  • Bílé ryby – po vykostění potřebujeme 1,5 kg ořezů a hlav

INSTRUCTIONS

  • 1
    Ryby vykostíme a ořez a nasekáme na menší kusy. Vložíme je do mísy spolu s hlavami a pečlivě je propláchneme, aby se vyplavily i drobné nečistoty.
  • 2
    Celer, petržel, fenykl, pórek a cibuli nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Žampiony rozřízneme na polovinu.
  • 3
    V hrnci na středním ohni necháme zpěnit máslo. Přidáme petržel, pórek, cibuli a celer a za stálého míchání restujeme 2 minuty. Přidáme fenykl a restujeme další minutu. Přidáme žampiony, sůl a víno, které svaříme na 1/3 objemu.
  • 4
    Přidáme kosti z ryb a zalijeme studenou vodou tak, aby bylo vše ponořené. Přivedeme k varu, ihned stáhneme oheň na minimum a sebereme naběračkou pěnu z povrchu. Poté přidáme kuličky pepře a vaříme nezakryté na nejmenším možném ohni 40 minut. Poté přecedíme do čistého hrnce přes jemné síto a na středním ohni necháme svařit na objem 2 l.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS