Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

2 Portions
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 80 - 100 g ovesných vloček, celých (tedy nikoli jemných nebo drcených)
  • 240 - 300 ml mléka
  • 2 středně velká jablka
  • zhruba 1 citron
  • 2 lžíce medu
  • 2 kelímky hustého smetanového jogurtu
  • pár ořechů nebo mandlí
  • pár rozinek

Postup

  • 1
    V předvečer smíchejte vločky s trojnásobkem jejich hmotnosti mléka a uložte přes noc do lednice. Vločky do rána nabobtnají, báječně zjemní a především do sebe vstřebají téměř všechnu tekutinu.
  • 2
    Jablka rozčtvrťte, odjádřete a se slupkou nastrouhejte nahrubo. Ihned zakápněte šťávou z citronu a promíchejte, aby ovoce zbytečně nehnědlo. Ochuťte medem, množství záleží na přirozené sladkosti jablka.
  • 3
    K ochucenému jablku přimíchejte nabobtnané vločky i se zbytkem mléka a jogurt. Rozdělte do misek. Ořechy nasekejte nahrubo, a společně s rozinkami jimi posypte hotové müsli. Jezte obratem.
Tip
Běžný jogurt směle zaměňte za jogurt řecký (tedy tučnější) či dokonce za ušlehanou šlehačku: podle toho, na jaké výkony se dnes cítíte. Vyhnout se můžete i namočení do mléka, jde to i s jablečným nebo pomerančovým džusem.
Kuchařka pro dceru
Jana Florentýna Zatloukalová is the author of the successful blog Kuchařka pro dceru.

SUROVINY