Milí zákazníci, poptávka po naší službě se díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více lidí, kteří nás teď potřebují, omezujeme maximální počet položek v nákupu na 45. Dál děláme vše pro to, abychom ještě více navýšili naši kapacitu. Všechny vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Suroviny na crumble

  • zahradní ovoce (rybíz, angrešt, maliny, meruňky, třešně, višně...)
  • 3 až 4 lžíce krupicového cukru

SUROVINY NA drobenku

  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 vrchovaté lžíce másla
  • 1 lžíce krupicového cukru

POSTUP NA CRUMBLE

  • 1
    Hliníkovou misku o objemu přibližne 500 ml naplníme ovocem, posypeme krupicovým cukrem (množství podle toho, jak je ovoce kyselé) a dáme na gril nebo na rošt nad ohněm. Během grilování si připravíme drobenku, smícháme mouku s cukrem, můžeme přidat i drcené blanšírované mandle nebo skořici, a máslo. Krátce promneme v rukou, aby se vytvořily hrudky.
  • 2
    Drobenkou posypeme ovoce v misce a dále grilujeme, dokud ovoce nepustí šťávu a drobenka jí nenasákne, cca 10 minut. Na roštu na ohni bylo vše rychlejší.
  • 3
    Podáváme teplé, můžete přidat zmrzlinou či šlehačku.

TIP

Na přípravu budete potřebovat hliníkovou misku.
Laskominy od Maryny
Autor receptu
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.