Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4–6 Portions
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 4–6 vajec uvařených natvrdo
  • 100 g oloupané cibule
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 50 g chleba
  • 350 g rajčat
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 lžičky soli
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce nakrájeného koriandru
  • 1 lžíce nakrájené pažitky
  • 100 ml sherry
  • 200 g čerstvého nebo mraženého hrášku
  • 12 krevet velikosti 16–21

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Nejlepší volbou k mořským plodům jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Krevety oloupeme, krunýře dáme do rendlíku s 1 l vody a vaříme na mírném ohni 10 minut.
  • 2
    Vejce rozkrojíme, vyloupneme žloutky a dáme je stranou. Bílky nakrájíme najemno.
  • 3
    Cibuli překrojíme napůl a poté ji nakrájíme na plátky silné 3 mm. Česnek nakrájíme na plátky. Chleba nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Rajčata rozřízneme na polovinu, vykrojíme semínka a dáme je stranou. Dužninu nakrájíme na kostičky o hraně 0,5 cm.
  • 4
    V kastrolu rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme nakrájený česnek a za častého míchání ½ minuty restujeme.
  • 5
    Přidáme oloupané krevety a za častého míchání je restujeme 2 minuty. Vyjmeme je z kastrolu a dáme stranou.
  • 6
    Do kastrolu přidáme sladkou papriku, krátce (20 vteřin) ji zarestujeme, přilijeme sherry a promícháme. Přidáme semínka rajčat a nastrouhaný zázvor, promícháme a na mírném ohni vaříme 6 minut.
  • 7
    Vývar z krevet přecedíme do kastrolu se zeleninou, osolíme, opepříme a vaříme 2 minuty. Přidáme nakrájený chleba a vaříme další 3 minuty. Přidáme nakrájená rajčata, hrášek a krevety, necháme 1 minutu prohřát a stáhneme z ohně.
  • 8
    Vmícháme nakrájené bylinky a nakrájený bílek. Do talíře vlijeme polévku a přidáme žloutek.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE