• Milí zákazníci, poptávka po naší službě se opět díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje nad naše aktuální kapacity. Moc nás to mrzí, ale abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, musíme omezit počet objednávek na osobu. To znamená, že aktuálně si můžete objednat pouze jednou denně. Současně rušíme i možnost doobjednávek. Dál soustředíme všechny naše síly na to, abychom ještě více navýšili kapacitu, a mohli tak zavážet všude, kde je nás teď potřeba. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Společně to zvládneme. Váš Rohlík.

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g hladké mouky
  • 25 g crema di aceto balsamico
  • 12 g čerstvého droždí
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • olivový olej na vytření mísy
  • hrubá mouka na podsypání těsta
  • 10 g soli

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • potravinářskou fólii
  • pečicí papír
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Do mísy robota nejprve vlijeme 370 ml ledové vody, poté přidáme mouku a crema balsamico a mícháme pomalu 3 minuty. Přidáme rozdrobené droždí a mícháme co nejrychleji 7 minut. Vznikne lepkavé a mokré těsto. Přidáme sůl a olej a mícháme co nejrychleji další 3 minuty.
  • 2Těsto je stále lepkavé, ale začne se oddělovat od stěny mísy. Vymíchané těsto dáme do olejem vytřené mísy, lehce poprášíme moukou, přetáhneme potravinářskou fólií a necháme na teplém místě zrát 2 hodiny. Objem těsta se zvětší až 3×.
  • 3Posypeme vál hrubou moukou a vyklopíme na něj vyzrálé těsto. Jemně ho rozválíme na výšku 5 cm do tvaru obdélníku a pomoučeným rádýlkem rozřízneme na 3 pruhy.
  • 4Pomoučenýma rukama přetočíme oba konce pruhů těsta a položíme je na plech vyložený pečicím papírem. Těsto lehce poprášíme hrubou moukou a necháme přikryté čistou utěrkou ještě 30 minut kynout.
  • 5Troubu rozehřejeme na 250 °C.
  • 6Rozprašovačem postříkáme stěny rozehřáté trouby vodou, až se začne tvořit pára. Pracujeme rychle, ať se teplo z trouby příliš nevyvětrá. Ihned vložíme plech s těstem, zavřeme troubu a pečeme 2 minuty.
  • 7Stáhneme teplotu na 200 °C a pečeme 20 minut do tmavě hnědé barvy.
  • 8Hotové bagety necháme vychladnout na mřížce.
     
     
     

TIP

Voda, kterou lijete do robota, musí být opravdu ledová. Můžete ji nechat přes noc vychladit v lednici. Nebo do ní dát kostky ledu, počkat, až se opravdu vychladí a přecedit ji.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

500 g hladké mouky
25 g crema di aceto balsamico
12 g čerstvého droždí
 
1 lžíce extra panenského olivového oleje
 
olivový olej na vytření mísy
 
hrubá mouka na podsypání těsta
 
10 g soli
 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

potravinářskou fólii
 
pečicí papír