Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

3 PIECES
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 500 g hladké mouky
  • 12 g čerstvého droždí
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • olivový olej na vytření mísy
  • hrubá mouka na podsypání těsta
  • 10 g soli
  • 25 g crema di aceto balsamico

YOU ALSO NEED

  • potravinářskou fólii
  • pečicí papír

INSTRUCTIONS

  • 1
    Do mísy robota nejprve vlijeme 370 ml ledové vody, poté přidáme mouku a crema balsamico a mícháme pomalu 3 minuty. Přidáme rozdrobené droždí a mícháme co nejrychleji 7 minut. Vznikne lepkavé a mokré těsto. Přidáme sůl a olej a mícháme co nejrychleji další 3 minuty.
  • 2
    Těsto je stále lepkavé, ale začne se oddělovat od stěny mísy. Vymíchané těsto dáme do olejem vytřené mísy, lehce poprášíme moukou, přetáhneme potravinářskou fólií a necháme na teplém místě zrát 2 hodiny. Objem těsta se zvětší až 3×.
  • 3
    Posypeme vál hrubou moukou a vyklopíme na něj vyzrálé těsto. Jemně ho rozválíme na výšku 5 cm do tvaru obdélníku a pomoučeným rádýlkem rozřízneme na 3 pruhy.
  • 4
    Pomoučenýma rukama přetočíme oba konce pruhů těsta a položíme je na plech vyložený pečicím papírem. Těsto lehce poprášíme hrubou moukou a necháme přikryté čistou utěrkou ještě 30 minut kynout.
  • 5
    Troubu rozehřejeme na 250 °C.
  • 6
    Rozprašovačem postříkáme stěny rozehřáté trouby vodou, až se začne tvořit pára. Pracujeme rychle, ať se teplo z trouby příliš nevyvětrá. Ihned vložíme plech s těstem, zavřeme troubu a pečeme 2 minuty.
  • 7
    Stáhneme teplotu na 200 °C a pečeme 20 minut do tmavě hnědé barvy.
  • 8
    Hotové bagety necháme vychladnout na mřížce.
     
     
     
Tip
Voda, kterou lijete do robota, musí být opravdu ledová. Můžete ji nechat přes noc vychladit v lednici. Nebo do ní dát kostky ledu, počkat, až se opravdu vychladí a přecedit ji.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

YOU ALSO NEED