Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4 PORCE
Majstrštyk
New

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENCE NA MASO A OMÁČKU

  • 2 lžíce oleje
  • 2 cibule, nasekané
  • 3 mrkve, nakrájené na kolečka
  • 1 kořen petržele nebo pastiňáku, nakrájený
  • ¼ celeru, nakrájeného na kostičky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření (možno vynechat)
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce octa nebo citronové šťávy
  • 1 lžička cukru
  • 200 ml rostlinné smetany na vaření (sojové nebo ovesné)
  • sůl podle chuti
  • pepř dle chuti
  • 400 g veganského „masa“ (plátky nebo medailonky - hrachové, pšeničné, seitan, sojové apod.)
  • olej na smažení

INGREDIENCE NA KNEDLÍKY

  • 500 g hladké mouky
  • 300 ml vlažné vody
  • 7 g sušeného droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli

POSTUP

  • 1
    Pro přípravu omáčky rozehřejte v hrnci olej a osmahněte cibuli do změknutí. Přidejte mrkev, petržel a celer, restujte 5–10 minut, vmíchejte česnek, bobkový list, nové koření, cukr, hořčici a ocet/citron. Poté zalijte zeleninovým vývarem a vařte na mírném plameni asi 30 minut, dokud zelenina úplně nezměkne. Vyjměte bobkové listy (pokud je najdete) a omáčku rozmixujte dohladka. Přidejte rostlinnou smetanu a dochuťte solí a pepřem.
  • 2
    Na pánvi rozehřejte trochu oleje a veganské „maso“ opékejte 3-5 minut dozlatova.
  • 3
    Na přípravu knedlíků smíchejte vlažnou vodu, cukr a droždí a nechte 5 minut odstát. Přidejte mouku a sůl, vypracujte hladké těsto a nechte 30-40 minut vykynout. Po vykynutí vytvořte z těsta 2 válečky knedlíků. Vařte je v osolené vodě 20 minut, v polovině času obraťte. Krájejte nití nebo ostrým nožem.
  • 4
    Servírujte. Na talíř dejte plátky veganských knedlíků, zalijte hojným množstvím krémové svíčkové omáčky a navrch klaďte opečené veganské „maso“. Volitelně podávejte s plátkem citronu nebo brusinkovou omáčkou.

INGREDIENCE NA MASO A OMÁČKU

INGREDIENCE NA KNEDLÍKY