Rajčatová salsa

4 porce

Suroviny

  • 350 g rajčat
  • 80 g oloupané červené cibule
  • 80 g olivového oleje
  • 30 ml červeného vinného octa
  • 20 ml citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • červená chilli paprička dle chuti
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • 1 lžíce najemno nakrájené bazalky
  • 1 lžička najemno nakrájeného tymiánu
  • 1 lžička soli

Postup

  • 1
    Cibuli najemno nakrájíme. Česnek oloupeme, podélně rozkrojíme, odstraníme středový klíček a najemno nastrouháme nebo prolisujeme. Chilli papričku nakrájíme najemno.
  • 2
    Rajčata rozkrojíme na čtvrtiny a vykrojíme tuhý střed včetně semínek. Dužninu nakrájíme na drobné kostičky.
  • 3
    Cibuli promícháme s octem, citronovou šťávou a česnekem. Přidáme nakrájená rajčata, bylinky a olej.
  • 4
    Dle chuti přidáme sůl a chilli papričku a promícháme.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny