Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4–6 Servings
Rychlovka

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients

  • 1 l borůvek nebo jahod
  • 200 g cukru
  • 250 ml smetany, min. 31%

Instructions

  • 1
    Borůvky nebo jahody rozmačkáme v misce s cukrem, přilijeme vychlazenou smetanu a rozmícháme nebo rozmixujeme tyčovým mixérem. Necháme vychladit v lednici.
Tip
Polovinu ovoce rozmačkejte, druhou část nechte vcelku – žahour bude chuťově zajímavější. Žahour můžete použít také jako ozdobu na lívance či palačinky nebo jím přelít kynuté knedlíky. Cukr přidávejte podle kyselosti ovoce a podle vlastní chuti.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

Ingredients