Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

4–6 Servings
Rychlovka

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients

  • 1 l borůvek nebo jahod
  • 200 g cukru
  • 250 ml smetany, min. 31%

Instructions

  • 1
    Borůvky nebo jahody rozmačkáme v misce s cukrem, přilijeme vychlazenou smetanu a rozmícháme nebo rozmixujeme tyčovým mixérem. Necháme vychladit v lednici.
Tip
Polovinu ovoce rozmačkejte, druhou část nechte vcelku – žahour bude chuťově zajímavější. Žahour můžete použít také jako ozdobu na lívance či palačinky nebo jím přelít kynuté knedlíky. Cukr přidávejte podle kyselosti ovoce a podle vlastní chuti.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

Ingredients