Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Kávová pavlova

1 DORT

SUROVINY

  • 200 g moučkového cukru
  • 4 velké bílky (cca 150 g - pokud použijete mražené)
  • 2 lžíce instantní kávy (práškové, ne granulované, např. Sensazione)
  • 2 lžíce bramborového škrobu
  • 1 lžíce vinného bílého octa
  • špetka soli

SUROVINY na ozdobu

  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička hořkého kakaa

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

POSTUP

  • 1
    Moučkový cukr prosejeme s kávou.
  • 2
    Na pečicím papíře narýsujeme kruh o ∅ 22 cm a položíme jej kresbou dolů na plech. Troubu předehřejeme na 180°C.
  • 3
    K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme je do hustého sněhu. Za stálého šlehání při nejvyšší rychlosti přidáváme k bílkům po lžících moučkový cukr smíchaný s kávou (vždy se musí dobře zašlehat), následně škrobovou moučku a nakonec ocet.
  • 4
    Připravené těsto navršíme na pečicím papíru. Plech vložíme do trouby a teplotu okamžitě snížíme na 150°C a pečeme 1 hodinu na spodní příčce trouby. Pavlova by měla být na povrchu křupavá a uprostřed vláčná. Po upečení troubu vypneme a v uzavřené necháme Pavlovu úplně vychladnout. Pavlova po vychladnutí často na povrchu popraská, což není vůbec na závadu.

POSTUP na ozdobu

  • 1
    Ušleháme šlehačku, kdo chce, může do ní přidat trochu moučkového cukru, ale Pavlova je sama o sobě dost sladká. Vychladlý korpus ozdobíme šlehačkou, poprášíme kakaem a ozdobíme ovocem. Okamžitě podáváme, aby bílkový korpus vlhkem ze šlehačky příliš nezměkl.

TIP

Na ozdobu, a jako příjemné zpestření chuti, tohoto lehkého dortu se skvěle hodí granátové jablko.
Laskominy od Maryny
Autor receptu
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.