• V Den české státnosti fungujeme stejně, jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím. 
1 DORT

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

KŘEHKÉ TĚSTO

  • 130 g hladké mouky
  • 80 g změklého másla
  • 60 g moučkového cukru
  • 40 g makové mouky nebo velmi jemně namletého máku
  • 1 lžíce makového oleje
  • 1 vejce

TVAROHOVÁ NÁPLŇ

  • 500 g měkkého tvarohu (nejlépe tučný v kostkách)
  • 100 g krupicového cukru
  • 50 g změklého másla
  • 10 g vanilkového cukru
  • 4 vejce
  • 3 lžíce hroznových nebo švestkových povidel
  • 1½ lžíce bramborového škrobu
  • špetka soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA KŘEHKÉ TĚSTO

  • 1Všechny suroviny zpracujeme v robotu nebo ručně v hladké pevnější těsto. Zabalíme do potravinářské folie a ½ hodiny vychladíme v ledničce.
  • 2Dno dortové formy o ∅ 24 cm vyložíme pečicím papírem. Těsto rozválíme na kruh o ∅ 24 cm a vložíme jej do formy. Propícháme vidličkou a dáme péct na 15 minut do trouby předehřáté na 170°C s ventilátorem.

POSTUP NA TVAROHOVOU NÁPLŇ

  • 1Tvaroh 3x pomeleme na mlýnku na maso nebo jej můžete také posekat ve food processoru, tvaroh bude jemnější a hladší, ale nebude tak řídký, jako ten ve vaničkách.
  • 2Žloutky oddělíme od bílků. Bílky ušleháme se solí na tuhý sníh, ke konci zašleháme do sněhu 50 g krupicového cukru. Máslo, zbytek krupicového cukru a vanilkový cukr ušleháme do hladké pěny. Postupně do pěny zašleháme po částech žloutky a pomletý tvaroh. Do tvarohové pěny zamícháme vařečkou velmi zlehka sníh z bílků a bramborový škrob.
  • 3Na předpečené těsto rozetřeme tvarohovou směs, kterou na povrchu uhladíme.
  • 4Na spodní příčku trouby umístíme hlubší plech, na který nalijeme vařící vodu. Sernik pečeme přibližně 60 minut na střední příčce trouby při teplotě 150°C bez horkovzduchu. Upečený koláč by měl na povrchu lehce pružit. Během pečení můžeme přikrýt formu alobalem, aby zůstal koláč na povrchu světlý.
  • 5Po upečení sernik nevytahujeme ihned z trouby, aby se nesrazil. Troubu vypneme, pootevřeme dvířka a sernik v ní necháme hodinu chladnout.
  • 6Upečený a vychladlý sernik potřeme ještě ve formě povidly a poté jej opatrně z formy vyjmeme. Můžeme ozdobit čerstvým ovocem nebo ořechy.
Laskominy od Maryny

Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

KŘEHKÉ TĚSTO

130 g hladké mouky

Hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

80 g změklého másla

Máslo bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

60 g moučkového cukru

 

40 g makové mouky nebo velmi jemně namletého máku

 

1 lžíce makového oleje

 

1 vejce

 

TVAROHOVÁ NÁPLŇ

500 g měkkého tvarohu (nejlépe tučný v kostkách)

 

100 g krupicového cukru

 

50 g změklého másla

Máslo bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

10 g vanilkového cukru

 

4 vejce

 

3 lžíce hroznových nebo švestkových povidel

 

1½ lžíce bramborového škrobu

 

špetka soli