Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

KORPUS

  • 280 g hladké mouky
  • 280 g změklého másla
  • 230 g krupicového cukru
  • 60 g kakaového prášku
  • 200 ml kysané smetany
  • 3 vejce
  • 1 lžička jedlé sody
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli

KRÉM Z NUTELLY

  • 250 g nutelly
  • 200 g mascarpone
  • 60 g hořké čokolády (50%)

SMETANOVÝ KRÉM

  • 300 g smetany na šlehání
  • 50 g mascarpone
  • 1 lžíce moučkového cukru

NA SKLÁDÁNÍ DORTU

  • 400 g jahod
  • 10 lístků bazalky

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup na korpus

  • 1Dna dvou dortových forem o ∅ 25 až 26 cm vyložíme pečicím papírem a boky vymažeme máslem a vysypeme kakaovým práškem.
  • 2Mouku prosejeme s kakaem, sodou, práškem do pečiva a solí.
  • 3Máslo utřeme s cukrem do nadýchané světlé pěny, následně do ní vetřeme jedno po druhém vejce. Na závěr přidáváme, za stálého míchání, na střídačku po lžících kysanou smetanu a suché suroviny. Vznikne husté těsto. To rozdělíme na poloviny a každou rozetřeme rovnoměrně do připravených dortových forem. Na povrchu uhladíme a pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Po upečení necháme vychladnout ve formách na roštu. Vychladlé korpusy vyjmeme z forem.

POSTUP na Krém z nutelly

  • 1Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, dobře ji rozmícháme a necháme lehce prochladnout.
  • 2Mascarpone vyšleháme spolu s nutellou na hladký krém, po lžících do něj zašleháme čokoládu. Krém dáme na chvilku vychladit do ledničky.

POSTUP NA Smetanový krém

  • 1Mascarpone spolu se smetanou a cukrem vyšleháme do krému. Během šlehání postupně zvyšujeme rychlost. Ale opatrně, ať krém nepřešleháte a nesrazí se.

Postup na skládání dortu

  • 1Jahody opláchneme, polovinu zbavíme stopek a všechny překrojíme na půlky. Pět lístků bazalky nasekáme na jemno.
  • 2Na dortový podnos položíme jeden dortový korpus, potřeme jej polovinou nutellového krému, polovinou smetanového krému a na něj poklademe jahody bez stopek a posypeme nasekanou bazalkou. Přikryjeme druhým korpusem a celý postup opakujeme. Nahoře nazdobíme jahodami se stopkami a celými lístky bazalky.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

KORPUS

KRÉM Z NUTELLY

SMETANOVÝ KRÉM

NA SKLÁDÁNÍ DORTU