20 KUSŮ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

TĚSTO

  • 80 g třtinového cukru
  • 70 g polohrubé mouky
  • 50 g řeckého jogurtu
  • 30 g másla
  • 30 g hořkého kakaa
  • 30 g mletého kokosu
  • 1 vejce
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • špetka sody
  • špetka soli

NA DOKONČENÍ

  • 200 g bílé čokolády
  • 100 g mascarpone
  • 60 g nutelly
  • Gelové potravinářské barvy
  • barevné sypání

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Špejle
  • Aranžovací hmota na naaranžování lízátek
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA TĚSTO

  • 190 ml vody a máslo dáme do kastrolku a ohříváme, dokud se máslo nerozpustí, přidáme kakao a dobře je rozmícháme.
  • 2Mouku prosejeme s práškem do pečiva, sodou a solí a přimícháme k ní kokos.
  • 3Vejce vyšleháme při nejvyšší rychlosti šlehače s postupným přisypáváním cukru do pěny. Snížíme rychlost na nejnižší a po lžících zašleháváme střídavě mouku s kokosem, kakaovou směs a jogurt. Těstem nalijeme na menší plech s vyššími okraji vyložený pečicím papírem a pečeme 15 až 20 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Upečené těsto necháme na roštu vychladnout.

POSTUP NA DOKONČENÍ

  • 1Těsto rozsekáme noži ve food processoru nebo nadrolíme na jemno ručně. Mascarpone promícháme s nutellou a zapracujeme dobře do těsta. Z této směsi tvoříme kuličky, které položíme na talíř vyložený potravinářskou folií. Hotové kuličky dáme vychladit na hodinu do ledničky.
  • 210 g čokolády roztopíme ve vodní lázni, konec špejle nebo tyčinky namočíme v čokoládě a zapíchneme ji do kuličky z těsta. Kuličky opět klademe na talíř s potravinářskou folií a dáme na 30 minut do mrazničky.
  • 3Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a kápneme pár kapek gelového potravinářského barviva (v případě, že máte barvivo práškové, rozmíchejte ho ve lžičce rostlinného oleje). Společně promícháme, aby se čokoláda rovnoměrně obarvila. Čokoládu je nejvhodnější rozpouštět v nějaké vyšší užší nádobě, aby se do ní kuličky daly dobře ponořit.
  • 4Kuličku namočíme v čokoládě a pomalu s ní otáčíme, aby se čokoláda rovnoměrně roztekla po celém obvodu. Opatrně párkrát ťukneme špejlí o hranu nádoby, aby přebytečná čokoláda okapala. Obalíme v barevném sypání, zapíchneme do aranžovací pěny a dáme opět na 30 minut do mrazničky.
Tip
Na přípravu budete potřebovat 20 špejlí nebo tyčinek k lízátkům a pěnu na aranžování květin nebo cokoli jiného v čem budou cake pops stát zapíchnuté.
Laskominy od Maryny

Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

TĚSTO

80 g třtinového cukru

Třtinový hnědý cukr bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

70 g polohrubé mouky

Polohrubá mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

50 g řeckého jogurtu

 

30 g másla

 

30 g hořkého kakaa

 

30 g mletého kokosu

 

1 vejce

 

½ lžičky prášku do pečiva

 

špetka sody

 

špetka soli

 

NA DOKONČENÍ

200 g bílé čokolády

 

100 g mascarpone

 

60 g nutelly

 

Gelové potravinářské barvy

 

barevné sypání

 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

Špejle

 

Aranžovací hmota na naaranžování lízátek