Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Cake pops čili těsto na špejli

20 KUSŮ

SUROVINY NA TĚSTO

  • 80 g třtinového cukru
  • 70 g polohrubé mouky
  • 50 g řeckého jogurtu
  • 30 g másla
  • 30 g hořkého kakaa
  • 30 g mletého kokosu
  • 1 vejce
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • špetka sody
  • špetka soli

Suroviny na dokončení

  • 200 g candy melts nebo bílé čokolády
  • 100 g mascarpone
  • 60 g nutelly
  • 1 lžíci slunečnicového oleje
  • barevné sypání

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

POSTUP NA TĚSTO

  • 1
    90 ml vody a máslo dáme do kastrolku a ohříváme, dokud se máslo nerozpustí, přidáme kakao a dobře je rozmícháme.
  • 2
    Mouku prosejeme s práškem do pečiva, sodou a solí a přimícháme k ní kokos.
  • 3
    Vejce vyšleháme při nejvyšší rychlosti šlehače s postupným přisypáváním cukru do pěny. Snížíme rychlost na nejnižší a po lžících zašleháváme střídavě mouku s kokosem, kakaovou směs a jogurt. Těstem nalijeme na menší plech s vyššími okraji vyložený pečicím papírem a pečeme 15 až 20 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Upečené těsto necháme na roštu vychladnout.

POSTUP NA DOKONČENÍ

  • 1
    Těsto rozsekáme noži ve food processoru nebo nadrolíme na jemno ručně. Mascarpone promícháme s nutellou a zapracujeme dobře do těsta. Z této směsi tvoříme kuličky, které položíme na talíř vyložený potravinářskou folií. Hotové kuličky dáme vychladit na hodinu do ledničky.
  • 2
    10 g čokolády roztopíme ve vodní lázni, konec špejle nebo tyčinky namočíme v čokoládě a zapíchneme ji do kuličky z těsta. Kuličky opět klademe na talíř s potravinářskou folií a dáme na 30 minut do mrazničky.
  • 3
    Pokud použijete barevné candy melts, stačí je rozpustit ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě. Pokud bílou čokoládu, je potřeba ji rozpustit ve vodní lázni. V oleji rozmícháme trošku vybrané barvy a olej přimícháme do rozpouštějící se čokolády. Čokoládu je nejvhodnější rozpouštět v nějaké vyšší užší nádobě (používám ramekin), aby se do ní kuličky daly dobře ponořit.
  • 4
    Kuličku namočíme v čokoládě a pomalu s ní otáčíme, aby se čokoláda rovnoměrně roztekla po celém obvodu. Opatrně párkrát ťukneme špejlí o hranu nádoby, aby přebytečná čokoláda okapala. Obalíme v barevném sypání, zapíchneme do aranžovací pěny a dáme opět na 30 minut do mrazničky.

TIP

Na přípravu budete potřebovat 20 špejlí nebo tyčinek k lízátkům a pěnu na aranžování květin nebo cokoli jiného v čem budou cake pops stát zapíchnuté.
Laskominy od Maryny
Autor receptu
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.