Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA BEZÉ PLÁTY

  • 6 bílků (cca 240 g mražených bílků)
  • 200 g krupicového cukru
  • 100 g lískových ořechů
  • Špetka soli
  • 1 lžička bramborového škrobu
  • 130 g hořké čokolády

SUROVINY NA MASCARPONE KRÉM

  • 250 g mascarpone
  • 300 ml smetany na šlehání
  • 50 g hořké čokolády
  • 2 lžíce moučkového cukru

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA BEZÉ

  • 1Lískové ořechy lehce opražíme na sucho na pánvičce a zbavíme je hnědé slupky (např. třením v utěrce). Trochu prochladlé je pomeleme najemno.
  • 2Bílky ušleháme se solí na pevný sníh, postupně k nim přisypáváme krupicový cukr. Do sněhu opatrně vařečkou zamícháme bramborový škrob a pomleté lískové ořechy.
  • 3Na dva velké plechy položíme pečicí papír, na každý nakreslíme dva kruhy o průměru cca 20 cm, celkem tedy čtyři. Bílkový sníh rozdělíme na čtyři části. Každou část rozetřeme na jeden kruh. Kruhy nemusí být úplně dokonalé, o to zajímavěji potom bude vypadat výsledek. Pokud se nám na plech vejde pouze jeden kruh, musíme bílkový sníh ušlehat pouze z poloviční dávky a v jedné várce upéct pouze dva pláty. Bílkový sníh totiž nemůže stát dlouho ušlehaný, na další várku si tedy musíme ušlehat nový.
  • 4Pečeme v troubě předehřáté na 140°C bez horkovzduchu asi 50 minut.
  • 5Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a potřeme jí všechny čtyři upečené pláty. Vložíme do ledničky vychladit. Během chlazení si připravíme krém.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

SUROVINY NA BEZÉ PLÁTY

SUROVINY NA MASCARPONE KRÉM

JEŠTĚ POTŘEBUJETE